Desactivada l'Alerta del TRANSCAT a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)

query_builder   25 novembre 2004 19:08

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta del TRANSCAT a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 18:50 hores ha desactivat la fase d’Alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses en Carretera i Ferrocarril de Catalunya (TRANSCAT) que s’havia activat a causa d’una col·lisió múltiple a l’autopista AP-7 al punt quilomètric 143, al seu pas per Santa Perpètua de Mogoda.

En l’accident s’hi han vist implicats un turisme, dos camions i una furgoneta que transportava 9 bidons d’uns 60 litres d’àcid fòrmic i 8 d’hidrosulfit. A causa de la col·lisió han vessat totalment dos bidons i parcialment un tercer d’àcid fòrmic que han anat a parar a la calçada (uns 150 litres).

Els Bombers de la Generalitat, que han estat alertats a les 14’42 hores, han desplaçat, fins el lloc del sinistre, 4 dotacions (1 del parc de Bombers de Sabadell, 2 del de Rubí i el cap de guàrdia) que han pogut diluir, amb aigua, el producte vessat. La resta d’àcid fòrmic (el que es trobava a l’interior del bidó que ha vessat parcialment i dels bidons que s’havien trencat a causa de l’accident) ha estat transvasat a l’interior de nous recipients. Un cop finalitzat el transvasament, un camió ha procedit a emportar-se els bidons.

Recordar que, a causa de l’accident, el conductor del turisme ha  patit ferides de caràcter lleu i el conductor de la furgoneta, David D, ha resultat ferit lleu a causa d’una irritació per inhalació. Tots dos han estat traslladats amb ambulància a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Segons informa el Servei Català de Trànsit des de les 17’14 hores està restablert el trànsit a l’autopista AP-7 a l’alçada de Santa Perpètua de Mogoda, tot i que a hores d’ara es circula amb retencions en direcció Girona. 

Cerdanyola del Vallès, 25 de novembre de 2004

19’02 hores