Ampliació de la informació relativa a l'incendi que afecta el Baix Empordà

Amb l'ocàs els mitjans aeris ja s'han retirat

query_builder   26 setembre 2004 21:46

event_note Nota de premsa

Ampliació de la informació relativa a l'incendi que afecta el Baix Empordà

Amb l'ocàs els mitjans aeris ja s'han retirat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que es manté activada la fase d’Emergència 1 del pla INFOCAT (Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya). Recordem que el pla s’ha activat a les 16’00 hores a causa de l’incendi que des d’aquest migdia afecta la comarca del Baix Empordà.

Hores d’ara, i un cop s’han retirat els mitjans aeris amb l’arribada de l’ocàs, continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi un total de 50 mitjans terrestres. Cal destacar que, si bé la tramuntana ja no bufa amb la mateixa intensitat, el foc encara no es pot donar per controlat. 

El cos de Mossos d’Esquadra ha informat al Centre d’Emergències de Catalunya que s’estan traslladant, en petits grups, els veïns desallotjats als seus domicilis perquè agafin els objectes personals necessaris. Els veïns que ho desitgin podran passar la nit a les instal·lacions del polisportiu de Torroella de Montgrí (zona polivalent de l’Estartit).

Les últimes dades provisionals del cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, apunten que el foc hauria cremat més de 500 hectàrees de massa arbrada (de pi blanc i sotabosc) i conreu, dels termes municipals de Torroella de Montgrí, Ullà i Bellcaire d’Empordà.

Segons informa el Servei Català de Trànsit a les 20’35 hores ja s’ha restablert el trànsit a les carreteres afectades per l’incendi.

Cerdanyola del Vallès, 26 de setembre de 2004

21’20 hores