L'Associació de Joves Empresaris de Catalunya s'incorpora a la Xarxa d'Inversors Privats

La XIP està formada en l'actualitat per 8 entitats

query_builder   23 abril 2004 11:00

event_note Nota de premsa

L'Associació de Joves Empresaris de Catalunya s'incorpora a la Xarxa d'Inversors Privats

La XIP està formada en l'actualitat per 8 entitats

L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) s’ha incorporat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP) del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), impulsada pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta incorporació, ja són vuit les entitats que formen part d’aquesta Xarxa, que té com a objectiu principal establir un canal per a la inversió privada informal. El director del CIDEM, Agustí Segarra, i el president de l’AIJEC, Enric Vilamajó, van signar ahir l’acord.

Crear una xarxa de xarxes estatal

Nascuda ara fa tres anys, la Xarxa d’Inversors Privats és un punt de trobada entre empreses amb un projecte estratègic de creixement i inversors privats que destinen el seu patrimoni (total o parcial) i el seu treball personal a la inversió directa en empreses no cotitzades. A través de la XIP, el CIDEM posa a disposició d’institucions, tant públiques com privades, un model d’estructura per a les seves xarxes, amb l’objectiu final de crear una xarxa de xarxes d’àmbit estatal. Durant el 2003, la XIP va tancar 34 operacions que van suposar una inversió de 9.972.000 euros.

Un dels serveis desenvolupats en aquest entorn, a disposició dels inversors, són els programes de formació per a business angels. L’any 2003 es va crear la primera escola d’inversors privats a Europa per difondre els mecanismes d’inversió privada informal. L’escola va ser impulsada conjuntament amb el departament d’Iniciativa Empresarial de l’escola de negocis IESE. Actualment està en marxa el programa Taller d’Inversors Privats, de formació més especialitzada, on participen 65 inversors privats. El més de setembre s’iniciarà la segona Escola de Business Angels CIDEM, amb la col·laboració de les escoles de negoci: EAE, CEF, EUNCET, UIC i OEI.

La creació de la Xarxa d’Inversors Privats és una actuació dins del Programa de nous emprenedors de base tecnològica impulsat pel CIDEM en el marc del Pla d’innovació de Catalunya.

Fomentar l’esperit dels joves emprenedors

Creada l’any 1985, l’AIJEC és una organització sense ànim de lucre dedicada a representar, defensar i gestionar els interessos dels joves empresaris de Catalunya i impulsar l’esperit emprenedor als joves, recolzant-los en la seva trajectòria empresarial. Entre els seus principals objectius destaquen: fomentar la iniciativa empresarial; crear noves empreses entre els joves emprenedors; oferir serveis als seus associats, i facilitar els contactes i intercanvis entre els joves emprenedors.

En l’actualitat, aquesta associació està integrada a la UEAPME (Unió Europea Associacions Petita i Mitjana Empresa) a Brussel·les, a més de ser membre fundador de la Confederació Espanyola d’Associacions de Joves Empresaris i de la Confederació Iberoamericana de Joves Empresaris.