VozTelecom tanca la seva primera ronda de finançament

Invertec inverteix 200.000 euros en l'operador nacional d'aplicacions de Telefonia IP

query_builder   11 maig 2004 13:50

event_note Nota de premsa

VozTelecom tanca la seva primera ronda de finançament

Invertec inverteix 200.000 euros en l'operador nacional d'aplicacions de Telefonia IP

VozTelecom, primer operador d’aplicacions de Telefonia IP d’Europa, ha donat entrada en la companyia als fons d’inversió Invertec, Litexco i Barcelona Emprèn, que amb una inversió conjunta de 600.000 euros prenen una participació minoritària en el seu accionariat. Els nous recursos donen continuïtat als programes d’R+D, enfocats al desenvolupament de serveis de comunicació avançats de telefonia IP i al desenvolupament comercial a Espanya.

VozTelecom ha rebut el recolzament del CIDEM des d’un inici a través del Trampolí Tecnològic de La Salle, els instruments de Capital Concepte i el fons de Capital Risc Invertec.

VozTelecom es va constituir el 2003 i va iniciar la seva activitat comercial el passat mes de febrer amb la presentació de miVoz.net, el primer servei de telefonia IP que incorpora una centraleta virtual professional disponible des del web, amb la qual és possible enviar i rebre trucades des d’un terminal telefònic convencional connectat a un accés a Internet de banda ampla. Durant el seu primer any d’existència la companyia es va centrar en el desenvolupament de la plataforma tecnològica de suport als seus serveis i en el desplegament de la primera xarxa SIP, per a l’allotjament d’aplicacions per a telefonia IP, interconnectada d’Europa.

VozTelecom centra el seu valor en el desenvolupament i allotjament d’aplicacions de ‘Comunicació Intel·ligent’, com per exemple una centraleta virtual, disponibles en el web i a través de telèfons connectats a una xarxa de dades IP, com és Internet. Aquest model de negoci, basat en la convergència de xarxes de veu i dades, aporta un nou concepte a la telefonia tradicional, centrada fins ara en l’explotació d’una xarxa propietat de l’operador. L’oferta de VozTelecom permet als seus usuaris accedir a aplicacions de telefonia IP sense renunciar a l’ús de terminals telefònics tradicionals i amb costos mitjans en trucades un 70% inferiors als actuals i mínima inversió tecnològica.

"La telefonia IP allibera l’operador d’aplicacions de les grans inversions necessàries en la construcció d’una xarxa pròpia i li permet concentrar els seus esforços en el desenvolupament d’una plataforma de serveis, que agrega valor per als seus clients enfront de la telefonia convencional", explica Xavier Casajoana, director general de VozTelecom.

L’entrada de nous socis en la companyia reforça l’assentament d’aquest projecte en el mercat espanyol i protegeix l’inici del pla d’entrada en els mercats europeus i llatinoamericans, previst per a 2005.

“Hem apostat clarament per un dels segments més calents en aquests moments dintre del sector de les telecomunicacions. En països com els EUA o el Japó la telefonia IP és una realitat. El gran repte de VOZTELECOM és formar part d’aquesta realitat i aprofitar les oportunitats que representa en mercats tan importants com l’europeu”, Emilio Gómez, director d’Operacions de Barcelona Emprèn.

"VozTelecom ha estat capaç de desenvolupar una plataforma tecnològica que ofereix productes totalment innovadors que tenen un alt valor afegit per la seva capacitat per combinar veu i dades d’una forma senzilla, robusta i escalable, millorant l’actual oferta del mercat de la telefonia amb uns costos de desenvolupament inferiors", explica Marc Lloveras, gerent d’Invertec.

"La decisió de Litexco de participar en aquesta iniciativa d’alt valor tecnològic es basa fonamentalment en la demostrada professionalitat i experiència de l’equip directiu i en el grau d’innovació i possibilitats de desenvolupament que representa en el sector de les telecomunicacions el producte que comercialitza Voztelecom", Javier Vila, responsable de l’àrea de Venture Capital de Litexco.

Sobre Invertec

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, va promoure la creació d’Invertec, una societat que té com a objectiu invertir en empreses de base tecnològica durant les fases inicials del seu desenvolupament. Invertec disposa de 3,35 milions d’euros, aportats pel CIDEM, el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Girona(UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), La Salle i IESE Business School.

La societat inverteix directament fins a 300.000 euros per projecte, a canvi d’una participació minoritària en el capital d’empreses catalanes de base tecnològica. L’objectiu de les inversions és accelerar el creixement de les empreses participades i, per fer-ho, disposa d’un equip de professional de contrastada experiència en la gestió de capital risc i en empreses tecnològiques, a més del CIDEM, el DURSI i les universitats. Un valor fonamental és la seva àmplia xarxa de contactes en el món tecnològic, universitari i empresarial que es posen al servei de les empreses participades.

Sobre Litexco

Litexco és un grup inversor amb seus pròpies i inversions en els països de l’antiga Europa de l’Est, avui membres i candidats de la Unió Europea, en l’àrea regional de Mercosur i a Itàlia, Portugal i Espanya. L’activitat de Litexco es concentra bàsicament en quatre línies estratègiques. La primera enfocada a facilitar el creixement del seu actiu patrimonial dintre del sector immobiliari, activitat que absorbeix la majoria dels recursos. La segona gran línia estratègica correspon a la inversió en mercats financers mitjançant la compra i venda de valors. El tercer àmbit d’actuació el configura la suma d’accions dirigides al desenvolupament de noves plataformes de negoci en diversos sectors de l’activitat econòmica i, finalment, com a quarta línia d’activitat de Litexco, està la participació sota fórmules de capital risc en projectes innovadors o de nous emprenedors procedents del món empresarial o de l’entorn universitari.

Sobre Barcelona Emprèn SCR

Barcelona Emprèn SCR és una societat de capital risc especialitzada en la inversió en empreses de tecnologia i innovació en etapes inicials de desenvolupament. La societat, de la qual són accionistes quinze empreses i institucions de referència en diversos sectors econòmics del país, compta en la seva cartera amb inversions en els sectors de telecomunicacions, programari, biotecnologia i media.

Sobre VozTelecom

VozTelecom és el primer operador d’aplicacions de telefonia IP d’Europa. La companyia, amb seu en el Parc Tecnològic del Vallès (Barcelona), dirigeix la seva estratègia comercial tant al mercat europeu com al llatinoamericà.

VozTelecom creada al febrer de 2003 té el premi La Salle Societat i Tecnologia 2003 a la "Millor iniciativa empresarial de nova creació" i ha signat un acord de cooperació i desenvolupament amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).