Se celebra la setena edició de la Trobada de l'Anella Científica (TAC'03)

Tractarà, entre altres, els delictes en tecnologies de la informació, el programari lliure i la tecnologia wireless

query_builder   4 juny 2003 09:44

event_note Nota de premsa

Se celebra la setena edició de la Trobada de l'Anella Científica (TAC'03)

Tractarà, entre altres, els delictes en tecnologies de la informació, el programari lliure i la tecnologia wireless

Els integrants de l’Anella Científica, la xarxa de comunicacions d’alta velocitat que connecta avui dia més d’una quarantena d’institucions de recerca de Catalunya, entre elles les universitats, es trobaran avui a  la Universitat Rovira i Virgili, per debatre temes tecnològics d’avantguarda en el marc de la TAC’03. Aquesta trobada, organitzada pel Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), és un fòrum anual obert a gestors de les tecnologies de la informació i la comunicació, on es presenten projectes innovadors, serveis avançats d’Internet i novetats tecnològiques. També s’hi debaten polítiques i estratègies a seguir en el futur en el món de la Universitat i la Recerca.

Enguany la TAC’03 tracta la demanda de noves tecnologies que ocasionarà la formació no presencial, els delictes en tecnologies de la informació, el control de rutes per optimitzar la connectivitat a Internet quan es disposen de múltiples sortides, iniciatives i perspectives de futur en programari lliure i compta amb una taula rodona que presentarà algunes experiències en tecnologies sense fils a la universitat i en debatrà els problemes de seguretat.

El Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) va ser creat l’any 1991 i és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació Catalana per a la Recerca, les universitats públiques catalanes i el CSIC. Els seus objectius se centren en tres àrees d’activitat: els serveis de càlcul d’altes prestacions; la gestió de l’Anella Científica, del Punt Neutre d’Internet a Catalunya (CATNIX) i del node de RedIRIS a Catalunya, i la promoció de l’ús i beneficis d’aquestes tecnologies.