Nou telecentre a l'Ametlla de Merola

query_builder   28 abril 2003 13:06

event_note Nota de premsa

Nou telecentre a l'Ametlla de Merola

El conseller d’Universitats, recerca i Societat de la Informació, Andreu Mas-Colell, va inaugurar, el dissabte 26 d’abril, la primera subseu del telecentre Telecolòni@ a l’Ametlla de Merola.

Dins del projecte de desenvolupament del Parc Fluvial de les colònies del Llobregat, s’ha inaugurat la primera subseu del TeleColònia Centre de Cal Pons que estarà ubicada a l’Ametlla de Merola. Aquest nou telecentre estarà integrat també dins la Xarxa de Telecentres de Catalunya impulsada per la Generalitat de Catalunya.

La subseu Telecolòni@ de l’Ametlla de Merola, promoguda per l’Associació de Veïns de la pròpia colònia, disposa de 4 punts públics d’accés a internet ubicats en diferents espais socials de la comunitat, a fi i efecte de promoure la implantació territorial de la societat de la informació al Parc Fluvial.

El Telecolòni@ Parc Fluvial va ser inaugurat el passat 30 de novembre de 2002 a Puig-reig i va ser creat amb la participació del Patronat del Parc Fluvial Navàs-Berga, format pel Consell Comarcal del Berguedà i els Ajuntaments de Navàs, Gaià, Puig-reig, Gironella, Casserres, Avià, Olvan i Berga, i el Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

La creació de subseus a l’Ametlla de Merola i en un futur proper a Viladomiu Nou és un primer pas cap a l’extensió de diversos centres d’accés públic a Internet que tenen per objectiu:

- Estendre el coneixement i l’ús de les tecnologies de la informació comunicació en tot l’àmbit del parc Fluvial Impulsar els antics nuclis cotoners en els àmbits social, econòmic i cultural Aturat el procés de despoblament, a través de l’arrelament dels joves i de l’acollida de nous residents, atrets per equipaments moderns i amb prestacions equivalents a les que es poden trobar als nuclis de població més ben dotats.