Nomenaments al Consell de Direcció de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

L'Agència avaluarà i acreditarà els professors que optin a ser contractats per una universitat catalana

query_builder   14 febrer 2003 12:18

event_note Nota de premsa

Nomenaments al Consell de Direcció de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

L'Agència avaluarà i acreditarà els professors que optin a ser contractats per una universitat catalana

Joan Rodés, Teresa Garcia-Milà, Enric Argullol, Gemma Rigau i Rolf Tarrach, nomenats per al Consell de Direcció de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

Segons el que disposa la recentment aprovada Llei d’Universitats de Catalunya (LUC), l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya amplia les seves funcions en l’àmbit de l’avaluació i la certificació de titulacions, i és la responsable, entre d’altres qüestions, d’avaluar i acreditar els professors que optin a ser contractats per una universitat del país.

 L’Agència, que aprovarà properament uns nous estatuts per adaptar-se a les noves competències assumides, està presidida actualment per Antoni Serra Ramoneda, que continuarà en el càrrec, i dirigida per Gemma Rauret, que ha de ser ratificada en el càrrec un cop constituït el nou Consell de Direcció. Formaran part d’aquest Consell de Direcció els dos presidents de les comissions avaluadores, que han acceptat la proposta del conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, per ocupar aquest càrrec:

Teresa Garcia-Milà (Presidenta de la Comissió de professorat lector i professorat col·laborador) Catedràtica del Departament d’Economia i Empresa de la UPF. Llicenciada en Ciències Econòmiques per la UB i doctorada en Econòmiques a la Universitat de Minnesota (1987). Dóna classes a la UPF des de 1995. Degana de la Facultat d’Econòmiques entre 1995 i 2000. Investigadora del CREI des de 1994. Membre de la Junta del Cercle d’Economia. Especialista en despesa pública i creixement econòmic.

Joan Rodés (President de la Comissió d’avaluació de la recerca) Catedràtic de Medicina de la UB. Doctor en Medicina per la UB (1967). Cap del servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona (1982). Membre fundador de l’Associació Espanyola d’Hepatologia i actual director de Recerca del Clínic, director de l’IDIBAPS i president del Consell Assessor del Ministeri espanyol de Sanitat i Consum. Ha dut a terme una intensa activitat científica i té múltiples guardons. És un dels científics de l’Estat més citats internacionalment en les publicacions especialitzades.

 També formaran part del Consell de Direcció els catedràtics següents, en representació de la comunitat acadèmica i per nomenament del conseller:

Enric Argullol   Catedràtic de Dret de la UPF. Doctor en Dret per la UB. Va ser catedràtic de Dret Administratiu a la UB i a la UAB, on va ser degà de la Facultat de Dret. Secretari del Consell Consultiu de la Generalitat (1981-88) i president de la Comissió Gestora de la UPF des del 1990. Rector de la UPF entre 1994 i 2001. Especialista reconegut en règim autonòmic i ordenació del territori, és autor de diversos estudis de referència en aquests àmbits.

Gemma Rigau   Catedràtica de Filologia Catalana de la UAB. Doctora en Filologia Romànica per la UB. Especialista en sintaxi i semàntica del català, estructura del lèxic, variació sintàctica i gramàtica del discurs. Ha participat en la “Gramàtica del català contemporani” publicada recentment i dirigida per Joan Solà.

Rolf Tarrach  Catedràtic de Física Teòrica de la UB. Ha estat vicerector de Promoció Científica i Cooperació Exterior, i degà de la Facultat de Física de la UB. Ha treballat i col·laborat amb el CERN de Ginebra i les universitats d’Oxford, Hamburg, York, Toronto i Houston. Assessor del DURSI en matèria de recerca (2000). President del CSIC els darrers dos anys.