Les universitats i centres de recerca catalans presenten 170 propostes per als 25 contractes ICREA previstos per al 2004

Les ofertes seleccionades es faran públiques a mitjan juliol

query_builder   23 juny 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Les universitats i centres de recerca catalans presenten 170 propostes per als 25 contractes ICREA previstos per al 2004

Les ofertes seleccionades es faran públiques a mitjan juliol

La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha rebut 170 propostes de programes d’investigació de les universitats i centres de recerca catalans on acollir un dels 25 contractes laborals indefinits per a investigadors previstos per al 2004. De les propostes rebudes fins el passat 15 de juny, data termini de la convocatòria, 51 corresponen a l’àrea de Ciències de la Vida i Medicina; 40 a la de Ciències Experimentals; 15 a Ciències Socials; 37 a Humanitats i 27 a Tecnologia.

Aquestes propostes seran avaluades ara per una comissió àmplia, formada per experts de diferents àmbits, per identificar les que presenten un potencial més elevat. La resolució d’aquesta avaluació es difondrà durant el mes de juliol en diferents mitjans de comunicació i revistes especialitzades, amb les 25 ofertes de contracte seleccionades. A mitjan setembre, un cop rebudes les sol·licituds dels investigadors interessats en aquestes ofertes, es crearan comissions per grups d’especialització per identificar les més adequades en cada cas. Els candidats seleccionats rebran les ofertes de contractació durant l’últim trimestre de l’any.

ICREA és una Fundació creada per iniciativa del DURSI i per la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR) per contribuir a consolidar el col·lectiu d’investigadors que treballen a Catalunya. Des de la primera convocatòria, feta l’any 2000, ICREA ha contractat 70 científics, que s’han incorporat al sistema català de recerca integrant-se en grups consolidats o liderant-ne de nous. La continuació i ampliació d’aquest programa és un dels eixos del DURSI en la seva política de recerca per aconseguir l’objectiu d’arribar a una inversió en R+D del 2% del PIB durant aquesta legislatura.