La Generalitat potenciarà Lleida com a centre de la recerca bioagroalimentària de Catalunya [Actualitzada]

Mas-Colell anuncia l'ampliació del centre mixt UdL-IRTA i la construcció d'un nou centre de recerca biomolecular

query_builder   9 octubre 2003 14:06

event_note Nota de premsa

La Generalitat potenciarà Lleida com a centre de la recerca bioagroalimentària de Catalunya [Actualitzada]

Mas-Colell anuncia l'ampliació del centre mixt UdL-IRTA i la construcció d'un nou centre de recerca biomolecular

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, va reiterar la voluntat de la Generalitat de promoure l’ensenyament universitari i la recerca a tot Catalunya i va anunciat la intenció de potenciar Lleida com a centre de la recerca bioagroalimentària de Catalunya. Mas-Colell ho va afirmar durant l’acte d’inauguració del curs universitari, que es va celebrar ahir a la tarda a la Universitat de Lleida. El conseller va manifestar que properament s’iniciarà l’ampliació del centre mixt UdL-IRTA amb un nou edifici de 5.000 m2 –finançat per la Generalitat mitjançant l’IRTA i el DURSI- i s’endegarà el procés d’evolució d’aquest centre cap a una entitat amb personalitat jurídica pròpia. A més, Mas-Colell va anunciar la creació d’un centre de recerca biomolecular en l’àmbit agroalimentari, de 4.000 m2, i es va comprometre a dotar-lo d’un pressupost bàsic de finançament. El conseller va manifestat la voluntat de constituir una comissió de seguiment amb la UdL per fer possible aquest projecte.

Mas-Colell va insistir en la política de la Generalitat de promoció de l’ensenyament universitari a tot el territori català, malgrat les reticències que encara ara desperta en alguns sectors, i va mostrar la seva satisfacció pel nivell de qualitat docent i de recerca de la UdL, que disposa d’exclusivitat a Catalunya en l’àmbit dels estudis superiors d’Agronomia. El conseller va destacar que la tradició universitària catalana va començar fa 700 anys amb la fundació de l’Estudi General de Lleida, i va animar la UdL a contribuir a posar Catalunya en el mapa de la recerca europea.

Finalment, Mas-Colell va manifestar que la població universitària s’ha estabilitzat, en coincidir la davallada demogràfica amb l’increment d’alumnat per efecte de la universalització, i es va mostrar confiat en la consolidació de tots els estudis que, en aquest moment, s’imparteixen a la UdL, incloent-hi les tres noves titulacions que s’han iniciat en aquest curs.