La Generalitat entra al Patronat de la Fundació Genoma España

Mas-Colell mostra la seva satisfacció i destaca la qualitat de la recerca genòmica que es fa a Catalunya

query_builder   11 novembre 2003 18:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat entra al Patronat de la Fundació Genoma España

Mas-Colell mostra la seva satisfacció i destaca la qualitat de la recerca genòmica que es fa a Catalunya

La Generalitat entrarà al Patronat de la Fundació Genoma España, després que aquest matí hagi estat aprovada la modificació dels seus estatuts per permetre-hi l’entrada de nous patrons. La modificació estatutària en preveu l’entrada de quatre de nous, el primer dels quals serà la Generalitat.

Aquesta notícia l’ha feta pública aquest matí el president del Govern espanyol, José Maria Aznar, durant l’acte de cloenda de la Jornada de presentació de les activitats de la Fundació Genoma España, que s’ha fet a l’Institut Universitari Dexeus, a Barcelona. El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, que també ha assistit en aquest acte, ha manifestat la seva satisfacció per l’entrada de la Generalitat al Patronat de Genoma España, que promou un camp de recerca en el qual “Catalunya té grans investigadors i grups de recerca de primera línia internacional”. Per al conseller, la genòmica i proteòmica són árees que la Generalitat considera prioritàries “com ho demostra la creació del Centre de Regulació Genòmica” que s’està convertint en un centre de referència internacional en aquest àmbit.

La Fundació Genoma España, promoguda pels ministeris de Sanidad y Consumo i Ciencia y Tecnología, té com a objectius fomentar la recerca en genòmica i proteòmica; impulsar el desenvolupament d’empreses biotecnològiques; i aconseguir finançament per als grups de recerca que treballen en aquest camp.