- El cap de l’Executiu ha assistit al còctel gastronòmic amb motiu de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025
El president de la Generalitat, Salvador Illa ha participat en el còctel gastronòmic amb motiu de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 que s’ha celebrat a la fira de turisme Fitur, on ha destacat que la “la gastronomia és una finestra per mostrar-nos al món”, gràcies als “nostres productes, els productes que fem a Catalunya”.

La gastronomia és també, segons Illa “mostrar-nos com som, és reivindicar-nos com som els catalans, la nostra voluntat de ser, d'acollir i de conviure”. En aquest sentit, el president ha posat de manifest que Catalunya és oberta i “vol participar activament des de la seva pluralitat en la construcció i millora d'una Espanya plural i diversa”. Una Catalunya que segons el cap del Govern “vol donar confiança i estabilitat, i que mira cap al futur”.
El cap de l’Executiu ha destacat que "la gastronomia és molt bona ambaixadora de Catalunya” i ha volgut dedicar-li unes paraules al xef José Andrés, afirmant que l’asturià ens ha ensenyat que “també la gastronomia és solidaritat i cooperació”.
També han assistit el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper; el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig Molist, i el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Carles Escolà.