Henkel Ibérica guanya el Premi a la Innovació Tecnològica 2004 de la Generalitat de Catalunya

Filial de la multinacional alemanya

query_builder   8 juliol 2004 10:20

event_note Nota de premsa

Henkel Ibérica guanya el Premi a la Innovació Tecnològica 2004 de la Generalitat de Catalunya

Filial de la multinacional alemanya

Henkel Ibérica (Barcelona), filial de la multinacional alemanya Henkel i líder en marques de consum i tecnologies en els sectors de detergents, cosmètica i adhesius, ha estat guardonada amb el Premi a la Innovació Tecnològica 2004, que la Generalitat de Catalunya atorga a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) a les empreses catalanes que durant els darrers anys han dut a terme una excel·lent tasca en la gestió de la innovació. La capacitat per convertir el seu departament d’R+D de Montornès del Vallès en un centre de competència de la multinacional i l’aplicació d’un model d’innovació induït per a la contínua recerca d’oportunitats de mercat han estat decisius perquè aquesta empresa hagi estat distingida amb aquest Premi.

Juntament amb Henkel Ibérica, el Departament de Treball i Indústria ha concedit els Premis IT a Ausa i Plasfi. Les tres empreses rebran el premi el proper 17 de novembre dins del Fòrum de la Innovació. En el mateix acte es lliuraran els Premis a la Qualitat.

Els Premis IT s’emmarquen dins del Pla d’innovació de Catalunya 2001-04, que té com a objectiu principal reforçar la capacitat d’innovació de les empreses catalanes.

Henkel Ibérica, la innovació enfocada al mercat

Nascuda el 1954, Henkel Ibérica ha centrat el seu esforç en la investigació i el desenvolupament a través de la innovació. Gràcies a la incorporació sistemàtica de la innovació corporativa al seu departament d’R+D (divisió detergents i productes de neteja) de Montornès del Vallès, aquest s’ha convertit en un centre de competència de la multinacional, realitzant en l’actualitat tasques tant per al mercat nacional com per a l’estranger amb estreta col·laboració amb la universitat. 

Aquest sistema d’innovació corporativa parteix d’exhaustius estudis de detecció d’oportunitats de mercat, essent aquest centre un exemple paradigmàtic de direcció i coordinació de la recerca cap a aplicacions de consum. Des del 1995, ha desenvolupat 20 nous productes i ha registrat 20 patents pròpies.

Amb una plantilla de 1.700 treballadors, Henkel Ibérica opera a Espanya i Portugal. Durant el 2002, aquesta empresa barcelonina va facturar 670 milions d’euros, un 9% prové de nous productes.  La mitjana de plantilla que treballa en tasques d’R+D en la divisió nacional de detergents és del 2,3%.