Invernova participa amb 800.000 euros en iSOCO

Tancament d'una nova operació empresarial

query_builder   8 gener 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Invernova participa amb 800.000 euros en iSOCO

Tancament d'una nova operació empresarial

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, ha anunciat el tancament de l’operació empresarial d’iSOCO a través d’Invernova, fons de capital risc destinat a aquelles empreses tecnològiques que requereixen inversions en un tram des de 300.000 fins a 1.000.000 d’euros. Amb aquesta operació, ja són quatre les empreses que compten amb aquest soci financer: KUBI WIRELESS, ViaCarla i Smart Impression.

Fundada el 1999 per un grup de científics de l’Institut d’Intel·ligència Artificial del Consell Superior d’Investigacions Científiques, iSOCO es dedica al desenvolupament de tecnologies d’intel·ligència artificial i projectes "a mida" (consultoria tecnològica). En l’actualitat, iSOCO centra la seva activitat en tres línies de negoci: la gestió de compres en un entorn digital (e-sourcing i e-procurement), la gestió de fluxos de treball (secure workflow) i l’agregació de dades.

Amb una inversió de 800.000 euros, Invernova ha participat en l’ampliació de capital d’aquesta empresa conjuntament amb B2B Factory (anteriorment vinculat al banc Santander Central Hispano) i BCN Emprèn, que tenen una participació del 35% i 2% de la companyia, respectivament.

ISOCO, que disposa d’una plantilla de 85 treballadors, va obtenir durant el 2002 una facturació de 4 milions d’euros. Entre els seus principals clients, hi figuren institucions financeres, grups industrials i AAPP de prestigi nacional.

Fomentar la creació d’empreses de base tecnològica

Un dels objectius principals del CIDEM des de la posada en marxa del Pla d’innovació de Catalunya 2001-04 ha estat treballar per fomentar l’esperit emprenedor i el finançament de les petites i mitjanes empreses, des de la seva arrancada fins al seu desenvolupament, etapa en què troben més dificultats per finançar-se. En aquest sentit, el CIDEM destina des de 0 a dos milions d’euros proporcionant finançament a l’empresa catalana de base innovadora o tecnològica a través de diferents fons de capital risc: Invertec, Invernova i Invercat.

Invertec és un fons dotat de 6 milions d’euros per invertir fins a 300.000 euros en el capital d’empreses tecnològiques en fase llavor. A banda del CIDEM, participen en aquest fons: el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) i diverses universitats catalanes (UAB, UB, UdG, UPC, La Salle i l’IESE). De moment, s’han tancat quatre operacions -Digital Legends, Kubi Wireless, IGM WEB i dues empreses de Biotecnologia- amb una inversió d’1,2 milions d’euros.

Gestionat per Riva y García, Invercat proporciona fons a les empreses catalanes en projectes d’internacionalització a través d’inversions temporals en el seu capital. En l’actualitat, s’han tancat dues operacions -MD Sistemas de reconocimiento i Incresa- amb una inversió de 2 milions d’euros.

Així mateix, el CIDEM fomenta la creació d’empreses dins de l’àmbit de les escoles de negoci a través de Finaves.