El web del DURSI sobre estudis universitaris i sortides laborals, una eina de consulta molt útil per als qui han de fer la preinscripció

La pàgina, recentment tradïda a l'anglès, ha rebut 400.000 visites, sobretot durant les vacances escolars

query_builder   5 abril 2004 16:07

event_note Nota de premsa

El web del DURSI sobre estudis universitaris i sortides laborals, una eina de consulta molt útil per als qui han de fer la preinscripció

La pàgina, recentment tradïda a l'anglès, ha rebut 400.000 visites, sobretot durant les vacances escolars

El web d’estudis universitaris i sortides laborals del DURSI, Què vols estudiar i per què? (www.gencat.net/estudisuniv), ja ha rebut més de 380.000 visites des que es va posar en funcionament, a finals de 2002. El web, que ofereix informació exhaustiva sobre les 122 titulacions oficials i homologades que s’imparteixen a Catalunya, s’ha consolidat com una eina d’orientació bàsica per a un ampli col·lectiu, des d’estudiants de secundària i el seu entorn familiar, fins a tutors acadèmics i la comunitat universitària en general. El fet que el web es pugui consultar en versió castellana i, des de fa poc, en versió anglesa, fa que també sigui útil per als estudiants de fora de Catalunya. El conseller del DURSI, Carles Solà, ha posat el web com a “exemple de l’aplicació de les noves tecnologies al servei dels ciutadans, ja que la informació d’aquesta pàgina i els més de 1.300 enllaços que conté seria impossible traslladar-los a una publicació en format paper”.

Durant el període previ a la preinscripció universitària, que cal formalitzar a finals de maig, sol produir-se un augment del nombre de visites, que corresponen principalment als estudiants de darrer curs de batxillerat que volen obtenir informació sobre els diferents estudis. En aquests moments, al web ja s’hi han incorporat les novetats de la programació universitària per al curs vinent, en què destaquen els títols homologats d’Enginyeria Aeronàutica i de Criminologia.

Una mínima anàlisi estadística basada en més de 100.000 consultes al web permet observar els interessos dels usuaris. Per exemple: els estudis més consultats són Publicitat i Relacions Públiques, Psicologia, Administració i Direcció d’Empreses, Comunicació Audiovisual, Periodisme, i Turisme. Per àmbits d’estudi, el més consultat és Ciències Socials, amb un 38% de les visites rebudes, per davant de l’àmbit Tècnic (27%), Ciències de la Salut (13%), Humanitats (11%), Ciències (9%) i Gestió i Pràctica de l’Esport (2%).