El conseller Mas-Colell diu que amb la mort de David Cardús "perdem un gran científic i un gran català"

Va morir la matinada passada als Estats Units, als 80 anys d'edat

query_builder   2 juny 2003 19:16

event_note Nota de premsa

El conseller Mas-Colell diu que amb la mort de David Cardús "perdem un gran científic i un gran català"

Va morir la matinada passada als Estats Units, als 80 anys d'edat

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha lamentat avui la mort del científic David Cardús, de qui ha dit que era “un científic i un metge eminent, amb una gran obra feta”. El conseller ha dit que amb la seva mort “perdem un gran científic i un gran català” i ha destacat la seva preocupació per enfortir els llaços entre Catalunya i els Estats Units i per articular la petita comunitat científica catalana que hi ha a Nordamèrica.

El conseller ha recordat les activitats de catalanística del “grup de Houston” que encapçalava Cardús, com ara una revista que aquest grup publicava i que ell mateix llegia en els anys que va passar als Estats Units. Cardús va fundar el 1979 l’American Institute for Catalan Studies i va impulsar la Federació d’Entitats Catalanes de Nordamèrica. Segons Mas-Colell, “Catalunya té la sort de tenir una comunitat exterior que és un gran actiu per al país i David Cardús n’era un exemple perfecte”.

David Cardús va morir a la ciutat de Houston (Texas) la matinada passada, als 80 anys d’edat. Vivia als Estats Units des de 1957 i era conegut sobretot per haver participat en la selecció de la primera tripulació nordamericana que va viatjar a l’espai, a principis dels anys 60. Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, era especialista en rehabilitació cardíaca, en les condicions de vida de l’home a l’espai i en l’aplicació de tècniques matemàtiques a la medicina. Premiat arreu del món, la Generalitat li va atorgar l’any 1984 la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic.