El CIDEM ofereix l'accés a Internet sense fils, lliure i gratuït

Un hotspot 'wi-fi' de la Generalitat de Catalunya

query_builder   6 maig 2004 11:41

event_note Nota de premsa

El CIDEM ofereix l'accés a Internet sense fils, lliure i gratuït

Un hotspot 'wi-fi' de la Generalitat de Catalunya

El servei d’Informàtica del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, ha impulsat la creació d’un hotspot  del govern.

Els hotspot són punts públics d’accés a Internet sense fils de banda ampla. És una xarxa que permet als usuaris connectar-se a Internet sense estar connectat físicament mitjançant cap cable; no fa falta tenir una presa de xarxa tradicional o de telèfon. La comunicació es realitza a través d’ones que viatgen per l’aire.

> On podem connectar-nos

L’edifici Catalunya Innovació (passeig de Gràcia, 129, Barcelona), seu del CIDEM, és el hotspot públic que impulsa la Generalitat. Tot l’edifici i una àrea de 100 metres a l’entorn són punts d’accés sense fils a Internet.

Davant altres iniciatives que restringeixen l’accés a continguts de les administracions, el hotspot del CIDEM és d’accés lliure i gratuït, a l’abast de tots aquells que s’apropin a les nostres instal·lacions.

> Com fer-ho

Tots els que estigueu interessats a provar els serveis que ofereix la tecnologia wi-fi (sense fils), només cal que us apropeu a l’edifici Catalunya Innovació amb el vostre aparell preparat per a tecnologia wi-fi  (ordinador portàtil, pda...) i us connecteu.

> Connexió ‘wi-fi’, el futur a les teves mans

Des de la Generalitat, sabem com és d’important apropar a la població el coneixement de les noves tecnologies. El CIDEM, instrument de difusió de la innovació a Catalunya, ha estat l’encarregat d’implementar aquesta tecnologia. El principal objectiu és que la ciutadania pugui comprovar gratuïtament el funcionament d’aquesta tecnologia i fomentar l’ús d’Internet.

En definitiva, acostar els usuaris a les noves oportunitats i serveis que ofereix aquesta tecnologia, que permet accedir a Internet des de zones on no arriba el fil, així com abaratir els costos d’instal·lació del cablatge d’oficines i empreses.

Jornada: Wi-fi mobilitat

Dins la voluntat de difondre la tecnologia wi-fi  entre el teixit productiu català, el CIDEM, juntament amb la Fundació Barcelona Digital i Holaevents, organitza la TertuliaDigital “Wi-fi mobilitat”, que tinfrà lloc avui, 6 de maig, a les 19.30 h, a l’auditori de l’IDEC - Universitat Pompeu Fabra (c/ Balmes, 132), a Barcelona.

Nascudes el 1999, les TertuliaDigital volen promoure la digitalització, així com crear sinergies i acords de cooperació entre empresaris i executius de les pimes interessats en la millora de la gestió empresarial a través de l’ús eficient d’Internet i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Els ponents de “Wi-fi mobilitat” seran: Jordi Pericàs, director general del Consorci LOCALRET; Carlos Riopedre, director comercial de Kubi Wireless; Manel Calbet, cap de Màrqueting de Telefónica de España - Catalunya; Manel Medina, director-catedràtic de esCERT - UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), i Toni Brey, cap del Grup Exercici Lliure del Col·legi Oficial Enginyers de Telecomunicació de Catalunya.