El Centre de Regulació Genòmica (CRG) contracta com a assessors dos prestigiosos científics

query_builder   24 febrer 2004 15:10

event_note Nota de premsa

El Centre de Regulació Genòmica (CRG) contracta com a assessors dos prestigiosos científics

Carles Solà presidirà demà la presentació d’Alfonso Martínez Arias i Luis Serrano Pubull, que provenen de la Universitat de Cambrigde i de l’EMBL de Heidelberg, respectivament. El conseller del DURSI, Carles Solà; la rectora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Maria Rosa Virós; i el director del Centre de Regulació Genòmica (CRG), Miguel Beato, presentaran demà Alfonso Martínez Arias i Luis Serrano Pubull com a assessors de dos dels programes de recerca del Centre.

Alfonso Martínez Arias és professor de genètica i biologia cel·lular del desenvolupament a la Universitat de Cambrigde, i assessorarà el programa de Biologia Cel·lular i Desenvolupament. El segon programa, Biologia de Sistemes, serà assessorat per Luis Serrano Pubull, director del Programa de Biologia Estructural i Computacional de l’European Molecular Biology Laboratori (EMBL) de Heildelberg, el centre més emblemàtic de la biologia molecular europea. Per aquests projectes també es comptarà amb joves científics que seran escollits per un comitè del CRG, de la Universitat Pompeu Fabra i del Parc Científic de Barcelona.

D’aquesta manera, s’intensificarà a Catalunya un procés de recuperació de científics de primer nivell que s’han format a l’exterior i de potenciació d’altres més joves que s’inicien en el camp de la recerca. Aquesta iniciativa servirà per reforçar el potencial del CRG i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona com a centre de referència en recerca biomèdica a Catalunya.