El CREA neix amb vocació de convertir-se en centre de referència a Europa en recerca econòmica

Integra grups de recerca de la UAB, UPF i CSIC

query_builder   12 juny 2003 14:15

event_note Nota de premsa

El CREA neix amb vocació de convertir-se en centre de referència a Europa en recerca econòmica

Integra grups de recerca de la UAB, UPF i CSIC

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha afirmat que, en el camp de l’Economia, el Centre de Referència en Economia Analítica (CREA) té un gran potencial per convertir-se en centre de referència a Europa. Mas-Colell ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presentació del Centre de Referència en Economia Analítica (CREA), que s’ha celebrat aquest migdia al Palau de la Generalitat. El conseller –que minuts abans d’aquest acte ha assistit a la primera reunió del Consell Rector del Sincrotró- ha manifestat que, vistes les magnituds econòmiques que es mouen a l’entorn de les grans instal·lacions de recerca, la investigació en Economia i en Ciències Social ofereixen més possibilitats competitives per als investigadors del nostre país. Mas-Colell ha destacat la col·laboració entre el CSIC i la Generalitat, que ha permès tirar endavant diversos projectes i centres de recerca a Catalunya, i ha felicitat el CREA per el que ha qualificat “d’un bon inici”.

Abans de les paraules del conseller, Kenneth Rogoff, professor en excedència de la Universitat de Harvard i conseller econòmic i director del Departament de Recerca del Fons Monetari Internacional (FMI), ha pronunciat una conferència titulada “Efectes de la globalització financera en el països en desenvolupament: algunes evidències empíriques”.

El CREA està format per investigadors de la UAB (Unitat de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica i Center for the Study of Organization and Decision in Economics), del CSIC (Institut d’Anàlisi Econòmica) i de la UPF (Grup de Recerca en Economia Analítica), i serà dirigit per Ramon Marimon, catedràtic de Teoria Econòmica de la UPF. La unió del talent investigador d’aquests grups serà un element clau en la consolidació de la recerca en economia al nostre país i punt de referència internacional.

Els objectius principals del CREA són els següents:

- Realitzar recerca i desenvolupament d’alt nivell.

- Facilitar la integració del teixit investigador en economia.

- Desenvolupar projectes comuns.

- Captar finançament exterior, nacional i estranger.

- Intervenir activament en tasques de formació de personal.

- Desenvolupar la transferència de serveis i de tecnologia.

Les seves línies de recerca prioritàries seran: economia pública; economia financera; macroeconomia i creixement; microeconomia (teoria i aplicacions); decisions i jocs (teoria i aplicacions); mètodes quantitatius i experimentals; economia normativa; i fonaments de les polítiques públiques.