El CIDEM explica els programes internacionals EUREKA i IBEROEKA

Converteix la teva empresa en referent europeu. Inscriu-te als seminaris

query_builder   5 febrer 2004 00:00

event_note Nota de premsa

El CIDEM explica els programes internacionals EUREKA i IBEROEKA

Converteix la teva empresa en referent europeu. Inscriu-te als seminaris

Els dies 5 i 6 de febrer, el CIDEM, juntament amb CDTI, oferirà uns seminaris per donar a conèixer la millor manera de participar en els programes internacionals EUREKA i IBEROEKA. S’incidirà especialment en la preparació dels projectes propis i de les sol·licituds d’ajuts públics, i es facilitarà la trobada directa amb els responsables de la gestió a Espanya. A més podreu revisar els vostres possibles projectes.

> Dijous, 5 de febrer

Seminari d’R+D: Els Programes Internacionals EUREKA i IBEROEKA

Orientat a entitats dels sectors tecnològics: agroalimentació, biotecnologia, medicina, farmàcia, química, materials i medi ambient.

[Programa i inscripcions]

> Divendres, 6 de febrer

Seminari d’R+D: Els Programes Internacionals EUREKA i IBEROEKA

Orientat a entitats dels sectors tecnològics: informació i comunicacions, automàtica, robòtica, energia, transport i làser.

[Programa i inscripcions]

Des del 1985, EUREKA tracta d’augmentar la competitivitat de la indústria europea mitjançant la col·laboració per al desenvolupament de tot tipus de tecnologies entre empreses, universitats i centres d’R+D d’almenys dos països d’una xarxa que ha arribat a cobrir 33 estats de l’àrea europea, juntament amb la pròpia UE.

De la mateixa manera, IBEROEKA, cobreix objectius idèntics des del 1990 fomentant la cooperació transatlàntica entre Espanya, Portugal i 18 països llatinoamericans. A EUREKA i IBEROEKA es desenvolupen projectes d’R+D i innovació netament orientats al mercat. Tots ells parteixen de la iniciativa lliure (bottom-up) dels actors que es proposen realitzar-los, amb l’única condició que incorporin millores tecnològiques o innovació als productes, processos o serveis resultants, els quals sempre seran propietat dels socis que els desenvolupin.

Participar a EUREKA i IBEROEKA vol dir gaudir dels avantatges de programes flexibles, ja que no s’estableixen convocatòries oficials amb dates de tancament prefixades: estan oberts permanentment. No existeixen línies d’acció prioritàries i, a més, els consorcis poden configurar-se lliurement sempre que cadascú dels socis afegeixi valor tecnològic al projecte.

La gestió és descentralitzada i es realitza a través de xarxes d’Oficines Nacionals que tutelen i tramiten l’expedient de cada projecte fins a la seva aprovació pels representants ministerials dels països participants en els programes. Atorguen les etiquetes EUREKA o IBEROEKA, que reconeixen bàsicament la qualitat de l’avenç tecnològic, la innovació i la bona perspectiva de mercat del projecte en qüestió.

El treball de preparació dels projectes EUREKA o IBEROEKA és senzill i pas a pas, des d’un breu resum inicial fins al projecte definitiu. A Espanya, les subvencions o les bestretes reemborsables del PROFIT, els crèdits sense interès del CDTI i les fonts de finançament pròpies de les comunitats autònomes constitueixen els elements amb els quals configurar un paquet d’ajut públic als participants, que pot assolir el 75% del valor pressupostat i tindrà caràcter prioritari en cas que al projecte se li concedeixi el segell EUREKA o IBEROEKA.