El CIDEM explica com innovar en producció i logística en el Saló Internacional de la Logística (SIL)

Tècniques de producció flexible i logística integral en les empreses

query_builder   26 maig 2004 19:00

event_note Nota de premsa

El CIDEM explica com innovar en producció i logística en el Saló Internacional de la Logística (SIL)

Tècniques de producció flexible i logística integral en les empreses

Aquest matí s’ha realitzat la jornada “És temps d’innovar: Innovació en Producció i Logística”, centrada principalment en la importància d’impulsar tècniques de producció flexible i logística integral en les empreses catalanes per potenciar la competitivitat del teixit industrial català.

En aquest sentit, el CIDEM ha exposat casos pràctics d’empreses que han incorporat la innovació en els seus sistemes de producció i logística per oferir un servei excel·lent als seus clients. És el cas d’una empresa d’enginyeria concurrent, que, a través de la realització simultània d’activitats i del treball en equips, ha pogut escurçar el temps de desenvolupament dels seus productes i projectes. Un altre exemple exposat ha estat el cas d’una empresa que, a través de la detecció i gestió dels colls d’ampolla, ha millorat el seu sistema productiu. Per últim, s’han tractat a través d’exemples pràctics, les noves tendències de tecnologies aplicades a la logística empresarial.

El CIDEM ha impartit aquesta jornada dins la VI edició del Saló Internacional de la Logística (SIL), que té lloc del 25 al 28 de maig al recinte firal de Montjuïc a Barcelona. Es tracta d’un certamen de gran prestigi nacional i internacional, que té com a objectiu principal donar a conèixer als professionals de tots els sectors les últimes novetats en productes, serveis i tecnologia per a les empreses. Aquest certamen, organitzat pel Consorci de la Zona Franca, s’ha consolidat en l’actualitat com el saló logístic del sud d’Europa.

Innovació en producció i logística

Des de fa tres anys, el CIDEM, a través del Programa de Producció i Logística, orienta a les empreses, en funció dels seus recursos i la seva realitat, de quina és la millor manera d’adoptar tècniques de logística ràpides obtenir una reducció d’estocs i una rapidesa de resposta als canvis tecnològics. Dotat amb 6,7 milions d’euros, el programa pretén conscienciar els empresaris catalans que l’èxit de la seva empresa dependrà, en part, de la integració de les seves activitats logístiques i productives amb els agents de l’entorn (proveïdors i clients).

A banda de proporcionar ajudes empresarials, des del CIDEM s’han elaborat eines i metodologies en col·laboració amb centres com ESADE (Guia de gestió de la Innovació. Producció i Logística) o el Centre Espanyol de Logística (Glossari de termes logístics) i es realitzen demostracions i intercanvis d’experiències a través d’esmorzars, jornades logístiques i tallers, amb l’objectiu de sensibilitzar les pimes catalanes sobre la importància de la logística integral

El CIDEM també fomenta la col·laboració de la pime amb la universitat (formació, R+D...), enginyeries de procés, consultores en producció i logística, i organismes intermedis relacionats amb la logística.