Carles Solà reclama al nou Govern espanyol la derogació de la LOU i el traspàs de les beques

Ho ha fet aquest migdia durant la presentació del XV Saló de l'Ensenyament, que s'inaugura dimecres que ve

query_builder   19 març 2004 10:56

event_note Nota de premsa

Carles Solà reclama al nou Govern espanyol la derogació de la LOU i el traspàs de les beques

Ho ha fet aquest migdia durant la presentació del XV Saló de l'Ensenyament, que s'inaugura dimecres que ve

El conseller del DURSI, Carles Solà, s’ha mostrat convençut que el nou panorama polític que es dibuixa a l’Estat espanyol portarà “canvis molt positius pel que fa a l’ensenyament universitari”. Solà ha reclamat al nou Govern la derogació de la LOU, tal com s’havia compromès a fer el PSOE quan es va aprovar la Llei, i ha demanat “un ràpid traspàs de les beques universitàries”, tot recordant que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional sobre aquest tema de setembre de 2001 pendent d’executar. El conseller ha afirmat que el Govern català requerirà del Govern espanyol l’execució de la sentència del Tribunal Constitucional i ha explicat que “si hi ha voluntat política, aquest traspàs es pot fer amb molta rapidesa, de manera que confio que el curs 2005-06 les beques universitàries ja les gestionarà la Generalitat”. Recordem que la Generalitat ja disposa de l’estructura de gestió necessària, mitjançant l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca). La sentència esmentada considera inconstitucionals els preceptes que determinen la gestió centralitzada de les beques i afirma que pertoca a la Generalitat la convocatòria, gestió i atorgament dels ajuts.

La gestió de les beques és una vella reivindicació del Govern català, concretada en l’acord de transferències del 1998, però que no s’ha arribat a dur mai a la pràctica. Carles Solà ha participat aquest migdia, juntament amb la consellera d’Ensenyament, Marta Cid, en la presentació del XV Saló de l’Ensenyament i la formació contínua, que tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc entre el 24 i el 28 de març. Aquest certamen, que se celebra juntament amb el Saló Expodidàctica i el Saló Futura de màsters i postgraus, aplega 324 expositors i atraurà un públic estimat de 80.000 persones.

El conseller ha definit el Saló de l’Ensenyament com una “trobada festiva entre les universitats i els futurs estudiants”, que el curs que ve calcula que seran uns 45.000, xifra similar a la de nous estudiants d’aquest curs.