Ausa guanya el Premi a la Innovació Tecnològica 2004 de la Generalitat de Catalunya

Dedicada al disseny, producció i comercialització de vehicles industrials

query_builder   6 juliol 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Ausa guanya el Premi a la Innovació Tecnològica 2004 de la Generalitat de Catalunya

Dedicada al disseny, producció i comercialització de vehicles industrials

Ausa (Manresa), dedicada al disseny, producció i comercialització de vehicles industrials, ha estat guardonada amb el Premi a la Innovació Tecnològica 2004, que la Generalitat de Catalunya atorga a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) a les empreses catalanes que durant els darrers anys han dut a terme una excel·lent tasca en la gestió de la innovació. La incorporació de la innovació en tots els seus àmbits (productes i disseny, processos operatius, gestió d’idees...) i la seva estratègia de focalització a productes nínxol de mercat, han estat decisius perquè aquesta empresa manresana hagi estat distingida amb aquest Premi.

Juntament amb Ausa, el Departament de Treball i Indústria ha concedit els Premis IT a Henkel Ibérica i Plasfi. Les tres empreses rebran el premi el proper 17 de novembre dins del Fòrum de la Innovació. En el mateix acte es lliuraran els Premis a la Qualitat.

Els Premis IT s’emmarquen dins del Pla d’innovació de Catalunya 2001-04, que té com a objectiu principal reforçar la capacitat d’innovació de les empreses catalanes.

AUSA, un clar exemple d’innovació total

Ausa és una empresa familiar altament professionalitzada, que s’ha enfocat a la innovació des dels seus orígens el 1956, amb la introducció en el mercat de nous conceptes de productes. Des del 2001 disposa d’un Pla d’innovació que involucra a tota la companyia i que no influeix en la tasca diària. La innovació està coordinada per un departament creat amb aquesta finalitat i orientada des d’uns comitès específics on participen persones del Consell d’Administració i de la Direcció de l’empresa, que analitzen nous productes i negocis tant en la vessant incremental com en la radical. Així mateix, aquesta empresa manresana ha implantat un procés de gestió de la innovació organitzat en estructura matricial, amb una gran col·laboració entre departaments. Des de la posada en marxa del procés d’innovació estructurat ara fa tres anys, AUSA ha desenvolupat 14 nous productes i ha registrat 3 patents pròpies.

L’elevat nivell de disseny dels seus productes, l’estratègia de focalització a nínxols de mercat concrets i la utilització de modernes tècniques organitzatives l’han convertida en l’actualitat en líder mundial de fabricació de bolquets de fins a 3,5 tones i carretons elevadors tot terreny de fins a 3,2 tones.

Amb una plantilla de 261 treballadors, Ausa va obtenir durant el 2003 una facturació de 67,3 milions d’euros. El 2004 destina unes despeses a R+D+I del 5,3% sobre les vendes i el 15% del personal hi treballa a temps complet.

Actualment Ausa comercialitza els seus productes en més de 60 països i exporta més del 35% dels vehicles que fabrica. Entre els seus clients principals figuren les companyies de lloguer de maquinària, les empreses constructores i les administracions públiques.