"Posa't a prova": una eina al web del DURSI per ajudar a preparar la Selectivitat

Aquest any, les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es faran entre el 15 i el 17 de juny

query_builder   27 maig 2004 12:35

event_note Nota de premsa

"Posa't a prova": una eina al web del DURSI per ajudar a preparar la Selectivitat

Aquest any, les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es faran entre el 15 i el 17 de juny

El DURSI ha tornat a posar en marxa i ha afegit noves preguntes al “Posa’t a prova”. Es tracta d’una aplicació informàtica adreçada als estudiants de segon de batxillerat que té per objectiu ajudar-los a preparar les PAU i comprovar el seu grau de coneixement de les diferents matèries de les quals s’hauran d’examinar. El programa, plantejat com un joc, està dissenyat per facilitar l’autoavaluació i estimular l’estudi durant la preparació de les proves de Selectivitat. Hi ha preguntes sobre 27 matèries diferents, són de tipus test i cadascuna té una sola resposta correcta d’entre quatre de possibles.

En cada connexió, l’estudiant pot triar la matèria que desitgi i ha d’anar responent les preguntes que apareixen aleatòriament. Alguna d’aquestes matèries, com l’anglès, tenen diferents nivells de dificultat. Un cop triada la resposta el programa indica si l’opció ha estat la correcta o no i, en cas de no haver-la encertat, l’estudiant pot seguir marcant altres respostes. Un cop finalitzada la sessió, es pot consultar l’estadística personal d’encerts i errors. Una altra utilitat del web “Posa’t a prova” és que permet consultar les preguntes dels exàmens de les darreres PAU i els criteris generals de correcció.

Aquest és el tercer any consecutiu que es posa en funcionament aquest programa d’autoavaluació, que l’any passat va rebre un total de 56.100 connexions. Les matèries del “Posa’t a prova” que van generar més autoavaluacions el curs passat van ser Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura i Biologia. Per àrees de coneixement, la de Llengües va ser la més sol·licitada (45,26% dels accessos), seguida de Ciències de la Naturalesa (17,24%); Ciències Socials (16,66%); Filosofia (5,33%); Matemàtiques (5,18%); Tecnologia (4,28%); Economia (4,15%); i Dibuix Tècnic (1,90%).

Adreça d’internet:   www.gencat.net/dursi/posataprova