La Generalitat aprova la construcció d'un pas inferior sota el ferrocarril a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)

Es millorarà l'accés al nucli urbà de la població amb una inversió d'1,37 MEUR

query_builder   16 octubre 2003 17:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la construcció d'un pas inferior sota el ferrocarril a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)

Es millorarà l'accés al nucli urbà de la població amb una inversió d'1,37 MEUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de construcció d’un nou pas inferior sota el ferrocarril a l’Espluga de Francolí, a la carretera T-700, entre els punts quilomètrics 0,13 i 0,4. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el primer trimestre de l’any vinent amb un termini d’execució de 6 mesos, té un pressupost d’1,37 MEUR.

Les obres consisteixen en la substitució de l’estructura de pas sota el ferrocarril, que actualment té una amplada de 4,8 m, per una altra que facilitarà l’accessibilitat al nucli urbà de l’Espluga de Francolí ja que disposarà d’una amplada total de més de 10 m. En concret, es construirà un caixó en una zona situada prop del pas actual i després es col·locarà sota el terraplè de la via de Renfe.

Aquesta actuació també inclou el condicionament de la xarxa d’aigües pluvials i residuals del tram de carretera (T-700) afectat per la construcció del nou pas i l’eixamplament i millora de la carretera, en un tram d’uns 190 m.

El nou pas inferior serà rectangular amb una amplada de 10,5 m, és a dir, dos vorals de 0,5 m, una vorera de 2 m i una altra vorera de 0,5 m. L’alçada mínima del pas inferior serà de 5 m. La longitud del pas inferior serà d’uns 21, 8 m.

Les obres es completen amb l’estesa de terra vegetal, hidrosembres i plantacions, així com el nou drenatge amb xarxes separadores d’aigües pluvials i residuals. També es millorarà la senyalització horitzontal, vertical i es col·locaran baranes metàl·liques de protecció de vianants.