La Generalitat aprova l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del desdoblament de l'Eix Transversal entre Gurb i Calldetenes

Es desdoblaran 7,2 Km de l'Eix amb una inversió de 20,29 MEUR

query_builder   20 octubre 2003 17:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del desdoblament de l'Eix Transversal entre Gurb i Calldetenes

Es desdoblaran 7,2 Km de l'Eix amb una inversió de 20,29 MEUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de les obres de desdoblament de l’Eix Transversal (C-25, del punt quilomètric 179,6 al 186,8) entre els termes municipals de Gurb i Calldetenes (Osona). Aquesta actuació, que es preveu que surti a informació pública a finals d’aquest mes d’octubre, suposa una inversió de 20,29 MEUR.

S’ha de recordar que ja ha sortit a informació pública el desdoblament de l’Eix Transversal entre Manresa i Artés, amb un cost previst de 28 MEUR.

D’altra banda, també s’està acabant la redacció de l’estudi informatiu del desdoblament de l’Eix entre Santa Coloma de Farners i la N-II, amb un pressupost de 40 MEUR.

Descripció de les obres

El traçat passa, fonamentalment, per l’itinerari actual de la C-25. L’inici es situa després de l’enllaç de Sant Bartomeu del Grau i finalitza abans de l’enllaç de Calldetenes.

S’aprofita el traçat existent en aquells trams on es manté la rasant. Així mateix, en reforça el ferm dels trams ja existents.

La carretera disposarà doncs, en aquest tram desdoblat, de les característiques pròpies d’una autovia, amb una amplada total de 31 m, repartits en 4 carrils -dos per sentit- i 3,5 m d’amplada cadascun. Els vorals exteriors tindran 2,5 m i els interiors 1,5 m. També es contempla una mitjana de separació de 9 m (sense incloure els vorals interiors). El tronc principal de la carretera s’ha dissenyat per a una velocitat de 100 km/h.

Aquesta actuació es completa amb les obres de drenatge i la millora de la capacitat hidràulica, així com la renovació de la senyalització horitzontal i vertical corresponent.