La Generalitat adjudica la construcció de 24 habitatges de lloguer per a joves a l'Ampolla

query_builder   23 octubre 2003 12:36

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica la construcció de 24 habitatges de lloguer per a joves a l'Ampolla

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha adjudicat la construcció de 24 habitatges de protecció oficial, destinats a lloguer per a joves, al nou sector residencial Cap Roig del municipi de l’Ampolla (Baix Ebre). Aquesta actuació, inclosa dins el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 promogut per la Generalitat, té un pressupost d’1,77 MEUR.

D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals prop de 2.500 seran de lloguer per a joves.

Descripció dels habitatges

La nova promoció es construirà en terrenys de l’INCASOL i més concretament, en unes parcel·les situades entre la perllongació del carrer Delta i els carrers del nou sector Cap Roig.

La promoció disposarà de 24 habitatges, 4 locals i 28 places d’aparcament distribuïts en dos blocs lineals, aïllats, de planta soterrani, planta baixa més dues plantes pis. Tots els habitatges tenen dos dormitoris i una superfície útil de 61,55 m2.

Els habitatges es destinaran a lloguer per a joves. En la definició dels criteris d’adjudicació hi participarà la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la Direcció General de Serveis Comunitaris, la Secretaria General de Joventut, així com l’Ajuntament de l’Ampolla.

L’INCASOL té previst construir una segona promoció de 20 habitatges de protecció oficial en uns terrenys situats també al sector Cap Roig, propietat de l’Ajuntament de l’Ampolla. Aquests habitatges seran adjudicats com habitatges amb protecció oficial de compra venda, preferentment a famílies joves amb residència habitual i permanent, o bé amb lloc de treball al municipi de l’Ampolla. Actualment, aquest projecte es troba en fase de redacció, té un pressupost de 960.000 EUR i es preveu que es pugui iniciar durant el segon trimestre de l’any vinent.

En total, la Generalitat ha invertit 3,1 MEUR en el desenvolupament del nou sector residencial el Cap Roig on es construiran aquestes dues promocions d’habitatges. El sector, situat al nord-est del nucli urbà de l’Ampolla, té una superfície de prop de 23 hectàrees amb capacitat per a 344 habitatges potencials.