La Generalitat adjudica la 3a fase d'urbanització del nucli antic de Santa Pau (Garrotxa)

query_builder   12 març 2003 19:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica la 3a fase d'urbanització del nucli antic de Santa Pau (Garrotxa)

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha adjudicat les obres de la 3a fase d’urbanització del nucli antic i del conjunt històric-artístic de la població de Santa Pau. Aquesta actuació suposa una inversió total de 141.460 EUR, dels quals 60.100 EUR seran finançats per la Generalitat i la resta (81.360 EUR) per l’Ajuntament d’aquest municipi.

Les obres consisteixen en ordenar i urbanitzar el carrer de las Cases Noves en el tram que va des de la plaça de Baix fins a les Cases Noves. Aquest carrer és un dels carrers més estrets de Santa Pau i suporta bastant trànsit ja que és la sortida més fàcil des de la vila vella. Les obres que ara s’inicien permetran eixamplar-lo i soterrar els serveis.

Aquesta actuació forma part de la tercera fase de la reordenació del nucli antic d’aquest conjunt històric, redactat l’any 1993. Amb anterioritat la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Pau van urbanitzar diferents carrers de l’interior del nucli antic (C/Major, C/ del Pont i Plaça de Baix fins al Portal Nou) i van construir un nou vial per a vianants seguint la muralla. Ara només quedarà per executar la urbanització de la Plaça de Sant Roc.

Les obres formen part del protocol 2002-2004 de col·laboració que han signat els Departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. D’acord amb aquest protocol, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina el 1% del pressupost de les obres que promou a aquests projectes.