La Generalitat adjudica les obres de restauració del palau Abària de Tortosa (Baix Ebre)

L'edifici acollirà la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre

query_builder   21 març 2003 10:53

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica les obres de restauració del palau Abària de Tortosa (Baix Ebre)

L'edifici acollirà la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha adjudicat les obres de restauració del palau Abària de Tortosa com a seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Aquesta actuació suposa una inversió d’1,44 MEUR.

Durant l’any 2002, l’INCASOL va executar uns treballs previs de consolidació i neteja del palau que van tenir un cost de 37.658 EUR. Actualment, acaben de finalitzar les obres de reforç estructural del palau que han tingut un cost de 51.794 EUR.

Les obres que ara s’inicien preveuen la restauració del Palau Abària, la construcció d’un edifici annex on ubicar la sala d’actes i la urbanització de l’espai que ocupava l’antiga església dels Dolors i el seu entorn.

Posteriorment i d’acord amb el conveni, la Generalitat i l’Ajuntament enderrocaran l’edifici conegut com antic institut Joaquim Bau. En l’espai resultant, l’INCASOL urbanitzarà una plaça i construirà un edifici per a les delegacions i l’Ajuntament hi construirà un aparcament soterrani i un vial. L’Institut Català del Sòl ha encarregat la redacció d’un avantprojecte per desenvolupar aquestes obres.

L’adjudicació d’aquesta obra s’emmarca en el conveni que van signar el mes de setembre de 2001, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa per a la ubicació de la seu de la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre i d’altres delegacions territorials en el nucli antic de Tortosa.

D’acord amb aquest conveni s’han de fer tot un seguit d’obres que suposaran, a més de la rehabilitació del Palau Abària, la millora urbanística del casc antic d’aquest municipi.