La Generalitat adjudica les obres de millora d'accessibilitat de 42 estacions de metro per un valor de 49 milions d'euros [Actualitzada]

query_builder   29 gener 2004 13:27

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica les obres de millora d'accessibilitat de 42 estacions de metro per un valor de 49 milions d'euros [Actualitzada]

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat avui, a través de l’empresa GISA, les obres d’adequació dels accessos a persones amb mobilitat reduïda de 42 estacions del metro de Barcelona per un import de 49,13 milions d’euros.

Les obres, que es preveu que s’iniciïn el mes de juny, consisteixen fonamentalment en la instal·lació d’ascensors de vestíbul a carrer i de vestíbul a andana així com la realització d’encaminaments per a invidents.

Actualment, ja hi ha adaptades 37 estacions de metro i 47 de Ferrocarrils de la Generalitat. En aquests moments, estan en obres 10 estacions del metro i 4 de FGC. Les línies 2 i 11 ja estan adaptades, i a la línia 9, actualment en construcció, s’adapten totes les estacions.

Les obres avui adjudicades són:

A la L1 ( vermella), les estacions són:

§ Avinguda Carrilet

§ Rambla Just Oliveras

§ Can Serra

§ Florida

§ Santa Eulàlia

§ Hosta Francs

§ Rocafort

§ Urgell

§ Glòries

§ Navàs

§ Sant Andreu

§ Torras i Bages

§ Baró de Viver

§ Santa Coloma

L’adjudicatari és l’UTE: Ascensors Ersce, S.A & Construccions Pai, S.A & Construccions Riera, S.A. L’import d’adjudicació 16.228.365,98 Euros i el termini de l’obra es de divuit mesos desprès de la signatura del contracte.

A la L 4 ( groga) les estacions són:

§ Via Julia   

§ Lluc Major

§ Alfons X

§ Joanic

§ Girona

§ Jaume I

§ Barceloneta

§ Ciutadella

§ Bogatell

§ Llacuna

§ Poble Nou

§ Selva de Mar

§ Besòs Mar

§ Besòs

L’adjudicatari es NECSO ENTRECANALES CUBIERTAS, S.A. L’import d’adjudicació 16.760.793,04 Euros i el termini d’execució de les obres es de divuit mesos desprès de la signatura del contracte.

A la línia 5 ( blau) les estacions són:

§ Cornellà

§ Gavarra

§ Sant Ildefons

§ Can Boixeres

§ Pubilla Cases

§ Badal

§ Entença

§ Hospital Clínic

§ Hospital de Sant Pau

§ Camp de l’Arpa

§ Congrés

§ Vilapiscina

L’adjudicatari es COMSA, Empresa Constructora, S.A. L’import d’adjudicació 16.140.905,90 Euros i el termini d’execució de les obres es de divuit mesos desprès de la signatura del contracte.

D’altra banda, les properes setmanes sortirà a licitació l’obra d’adaptació de 15 estacions de la L3.

Amb aquesta iniciativa, el govern de la Generalitat referma el seu compromís d’adaptar tota la xarxa de metro i de FGC abans del 31 desembre de 2006, tal com marca la Llei d’accessibilitat aprovada pel Parlament de Catalunya.