La Generalitat adjudica els treballs per definir el futur Eix Transversal Ferroviari

query_builder   22 juliol 2004 18:23

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica els treballs per definir el futur Eix Transversal Ferroviari

La Generalitat ha adjudicat avui a través de l’empresa pública GISA, depenent del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la redacció de l’estudi previ de corredors i de caracterització d’alternatives de l’Eix Transversal Ferroviari de Catalunya, per un import de 377.986 euros, a l’empresa Ingeniería de Infraestructuras SA.

El projecte per a l’execució del futur Eix Transversal Ferroviari ha donat avui un pas més  amb l’adjudicació de  la redacció de l’estudi previ de corredors i de caracterització d’alternatives de l’Eix Transversal Ferroviari de Catalunya. Aquest projecte té un termini de redacció de 6 mesos i compta amb un pressupost de 377.896 euros.

El projecte de l’Eix Transversal Ferroviari és una proposta d’una línia mixta, per a passatgers i mercaderies, d’ample internacional i d’alta velocitat que enllaçaria Lleida, Cervera, Igualada, Manresa, Vic, Olot i Figueres i que comptaria amb quatre ramals: un cap a la frontera francesa, dos amb els ports de Barcelona i Tarragona, i un quart amb la sortida de Puigcerdà cap a Tolouse.

Així, aproximadament d’aquí a 8 mesos el Govern disposarà d’un primer document que definirà les alternatives de traçat i les característiques. A partir d’aquest document s’haurà de prosseguir amb la resta de la tramitació d’informació pública, la declaració  impacte ambiental, i la redacció dels projectes constructius.

Aquest projecte que avui ha estat adjudicat serà una realitat a mig termini, tenint en compte que tots els projectes ferroviaris tenen un llarg procés de tramitació i realització.

Cal recordar que aquesta adjudicació s’emmarca en un dels primers acords aprovats pel Govern catalanista i d’esquerres en la seva sessió del 29 de desembre de 2003 pel qual es va acordar revisar l’actual Pla d’Infraestructures Ferroviàries i elaborar-ne un de nou.