Felip Puig presideix la constitució del Consell General del Consorci Geocampus Catalunya

query_builder   25 juliol 2003 12:30

event_note Nota de premsa

Felip Puig presideix la constitució del Consell General del Consorci Geocampus Catalunya

Durant la sessió constitutiva, celebrada avui a Tremp, s’ha nomenat Xavier Berástegui nou director-gerent del Consorci

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui a Tremp la constitució del Consell General del Consorci Geocampus Catalunya. Aquest ens va néixer el setembre de l’any passat amb l’objectiu de potenciar, coordinar i impulsar, a nivell nacional i internacional, totes les activitats relacionades amb l’estudi i la difusió dels valors geològics del Pallars Jussà i de les comarques limítrofs.

Aquest Consorci està constituït per la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp i la Universitat Autònoma de Barcelona, i la seva posada en marxa, permetrà situar la comarca com un punt de referència del geoturisme. A més a més, el consorci coordinarà i donarà serveis a les activitats lligades a la gran riquesa geològica del Pallars Jussà, a universitats que regularment realitzen investigacions a la zona, a empreses privades que fan estudis a la zona i les entitats que fan cursos de reciclatge de geòlegs de camp.

El nou Consell General que avui s’ha constituït serà l’encarregat, entre altres, de les següents funcions:

·        Aprovar el Reglament i les normes de funcionament del Consorci

·        Nomenar el gerent del Consorci

·        Aprovar la plantilla de personal al servei del Consorci

·        Acordar la creació de comissions de treball per temes específics i la fixació de les normes de funcionament d’aquestes comissions

·        Aprovar el pressupost i els comptes del Consorci

·        Aprovar la memòria de la gestió i els estats econòmics

·        Fiscalitzar els comptes amb caràcter previ al seu control financer pel Departament d’Economia i Finances

·        Aprovar les bases generals per a l’alienació del patrimoni del Consorci i informar sobre les propostes d’aliena

Durant la sessió constitutiva d’avui també s’ha nomenat a Xavier Berástegui, nou director-gerent del Consorci Geocampus Catalunya. Xavier Berástegui és llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat al sector privat en temes relacionats amb la cartografia geològica i la prospecció d’hidrocarburs. Ha estat geòleg del Servei Geològic de Catalunya, on des de l’any 84 fins el 97 ha desenvolupat treballs relacionats amb la cartografia geològica i treballs de geologia relacionats amb l’obra pública i l’ordenació del territori. Des de l’any 97 és responsable de la unitat de Geologia de l’Institut Cartogràfic de Catalunya on ha dirigit els treballs de cartografia geològica, de bases de dades geològiques i de recerca en geologia aplicada, especialment en geologia regional. Ha publicat un total de 39 articles científics i tècnics i capítols de llibre a diverses revistes internacionals i nacionals. Entre altres activitats, col·labora en l’organització del Congrés de Geologia Barcelona’ 2003 com a Responsable Logístic i en l’organització de dues excursions geològiques sobre els materials de la Comarca del Pallars Jussà i comarques properes, que se celebraran dins el congrés.