Generalitat i Ajuntaments acorden treballar conjuntament per redactar el futur Pla Director de l'espai de Gallecs [Actualitzada]

query_builder   20 gener 2004 13:20

event_note Nota de premsa

Generalitat i Ajuntaments acorden treballar conjuntament per redactar el futur Pla Director de l'espai de Gallecs [Actualitzada]

El Secretari de Planificació, Oriol Nel.lo i el Director General d’Urbanisme del Departament Joan Llort s’han reunit aquesta tarda amb els alcaldes dels set municipis per establir els criteris de protecció de Gallecs.

En aquesta reunió s’ha constatat un alt nivell d’entesa i amb la voluntat de les parts de resoldre de manera definitiva el què ha estat un contenciós històric.

 Tots els assistents han coincidit en què el futur de Gallecs ha de garantir quatre aspectes:

- La preservació de Gallecs com un espai obert al servei de les poblacions que l’envolten i del conjunt de la regió metropolitana.

- Assegurar el manteniment del domini públic dels terrenys.

- Garantir la correcte connexió amb el sistema viari i els espais urbans.

- Aconseguir la unitat de gestió de l’espai.

Per assolir aquests objectius s’ha acordat seguir treballant en la elaboració i aprovació del Pla Director Urbanístic que abasti el conjunt de l’espai.

Així mateix s’estudiaran les formes de gestió conjunta de Gallecs per tal d’assegurar la seva naturalesa com espai verd d’alta qualitat ambiental i la seva disponibilitat per el lleure i l’oci de la població del Vallès.

Els representants de PTOP i els alcaldes han acordat constituir un Consell de Seguiment per tal de garantir una bona entesa i la continuïtat del procés d’elaboració del Pla Director de Gallecs.