Enric Ticó explica a Vallirana el projecte de l'intercanviador de Quatre Camins

query_builder   20 maig 2003 17:55

event_note Nota de premsa

Enric Ticó explica a Vallirana el projecte de l'intercanviador de Quatre Camins

La posada en servei de l’intercanviador de Quatre Camins, prevista pel proper mes de juliol, permetrà la creació de noves línies d’autobusos que, gràcies a la integració tarifària, afavoriran l’aportació de viatgers al ferrocarril (FGC) procedents de Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana. Als actuals serveis d’autobusos cap a Barcelona s’hi afegiran els nous serveis d’aportació a l’intercanviador de Quatre Camins, i també a l’estació de Renfe de Molins de Rei, millorant la freqüència global d’aquests municipis fins a Barcelona.

El passat 4 de març, el Govern de la Generalitat va aprovar el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya (PTV). El PTV és un pla director que defineix les directrius i les accions que articularan la política de transport públic col·lectiu del Govern de la Generalitat fins l’any 2005.

El PTV té els següents objectius generals:

§         Establir el concepte d’una xarxa de serveis i equipaments públics de transport col·lectiu de viatgers completa, coordinada i sostenible a Catalunya.

§         Promoure accions específiques que afavoreixen la integració dels modes i les línies de transport en un sistema multimodal de funcionament en xarxa.

§         Definir i crear nous serveis i equipaments públics de transport col·lectiu necessaris per atendre les necessitats manifestades i potencials de mobilitat dels ciutadans de Catalunya.

L’intercanviador de Quatre Camins és un dels instruments inclosos en el PTV per assolir aquests objectius. Es tracta d’una actuació que permetrà disposar d’un Park&Ride dissuasiu, així com una terminal d’autobusos per a la correspondència amb el Metro del Baix Llobregat. Hi donaran servei tres noves línies que milloraran les freqüències dels usuaris provinents de Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, que podran fer intercanvi a Quatre Camins amb el Metro del Baix Llobregat i a Molins de Rei amb Renfe Rodalies.

A les línies actuals que arriben a Barcelona s’hi afegiran les noves línies d’aportació a Quatre Camins i Molins de Rei, que milloraran les freqüències com es mostra a la taula del document adjunt.

A partir del mes de setembre, la nova passera adaptada per sobre l’antiga N-340, permetrà que els usuaris de les línies actuals també puguin accedir a l’intercanviador de Quatre Camins.