Felip Puig inaugura les naus comercials i visita l'ampliació del moll Baix Mar de Vilanova i la Geltrú

query_builder   25 abril 2003 12:27

event_note Nota de premsa

Felip Puig inaugura les naus comercials i visita l'ampliació del moll Baix Mar de Vilanova i la Geltrú

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui les noves naus comercials i ha visitat les obres de l’ampliació del moll comercial de Baix Mar al port de Vilanova i la Geltrú. Aquestes actuacions, que permetran millorar els serveis per als usuaris, s’han realitzat en un termini de deu mesos i han suposat una inversió de 3,765 MEUR ( 627 MPTES).

Descripció de les obres de les naus comercials

La construcció d’aquestes dues naus millorarà els serveis oferts als usuaris de la dàrsena comercial. D’una banda, s’amplia la superfície coberta per a l’emmagatzematge de mercaderies i, d’altra, es dota a la dàrsena de noves oficines destinades als consignataris, que substituiran les existents ubicades al mur del dic de recer.

Les dues naus construïdes, de forma rectangular, es destinen exclusivament a l’emmagatzematge de mercaderies i formen una “L” amb un cos central, de tres plantes. La planta baixa destinada a l’aparcament de vehicles de càrrega, la primera planta a serveis sanitaris i la segona a oficines.

Superfície construïda m2 / Superfície útil m2

Nau A (moll de la Geltrú) 1.100 / 1.055

Nau B (moll de Baix Mar) 1.206 / 1.160

Total 2.306 / 2.215

Descripció de les obres de l’ampliació del moll de Baix Mar

Amb aquesta obra s’amplia el moll existent de Baix a mar en 2.600 m2. Aquesta major superfície de terra permet transformar el moll de claraboia en un moll vertical per instal·lar-hi grues de gran tonatge sobre carrils.

Després de l’ampliació la superfície total del moll de Baix a mar ocupa 16.000 m2. Així, la zona total comercial útil per emmagatzemar (coberta o descoberta) al port de Vilanova i la Geltrú ocupa 23.000 m2.

http://www.gencat.net/ptop/premsa/notesp/PortVilanova.pdf trobareu informació ampliada sobre el port de Vilanova i la Geltrú