Entra en servei l'estació d'autobusos de Palafrugell

query_builder   18 juny 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Entra en servei l'estació d'autobusos de Palafrugell

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui l’estació d’autobusos de Palafrugell. Aquesta infraestructura ha tingut un cost de 1,9 milions d’euros i suposarà una dinamització del transport de viatgers per carretera a la demarcació.

Palafrugell ha estat tradicionalment un centre de comunicació de gran importància a la demarcació de Girona ja que és on hi ha ubicat la central de l’empresa d’autobusos Sarfa i des d’allà surten les línies de transport cap a Barcelona, Girona, Figueres, La Bisbal o Torroella de Montgrí, entre d’altres. Es calcula que anualment transporta uns 450.000 viatgers. L’afluència més gran d’usuaris es dóna durant els mesos d’estiu.

La construcció de l’estació forma part del Pla d’Estacions d’Autobusos de Catalunya de la Generalitat. Aquest pla preveu que totes les capitals de comarca o aquelles poblacions que no ho són però tenen elements significatius prou importants, disposin d’estació d’autobusos. En aquesta línia, també s’està construint l’estació d’autobusos de Sant Feliu de Guíxols.

Característiques de l’estació

L’edifici consisteix bàsicament en una terminal amb les andanes per als autobusos i els serveis propis d’una estació (zona d’espera, lavabos, guixetes, etc.) i una zona d’oficines destinada a l’empresa que gestiona la línia.

Tota l’àrea de l’estació fa 3.290 metres quadrats i el que és pròpiament l’edifici de l’estació, 873 metres quadrats. Consta d’una planta baixa, una planta d’accés, una planta d’altell i una planta primera. S’ha volgut dissenyar un edifici lleuger d’estructura metàl·lica i acabats de planxa galvanitzada. Cal destacar les marquesines de les andanes per tenir innovador disseny. D’altra banda, tota l’estació està adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.

Vialitat de la zona

En el moment d’ubicar l’estació i en el projecte constructiu es va tenir molt en compte no perjudicar la vialitat de la zona. Per aquest motiu, s’ha ubicat just a l’entrada del poble i l’Ajuntament, dins de la seva reordenació urbanística, ha dissenyat i construït una rotonda a la carretera C-31 de Palamós a Girona, que permet una gran accessibilitat.

Així mateix, es recull dins del planejament l’obertura d’un nou carrer (que provisionalment s’anomenarà carrer Nou) que fa de límit i que dóna a la façana oest de l’estació.