El conseller Puig lliura les claus de 60 habitatges de protecció oficial al barri de Trinitat Nova de Barcelona

query_builder   5 juliol 2003 16:45

event_note Nota de premsa

El conseller Puig lliura les claus de 60 habitatges de protecció oficial al barri de Trinitat Nova de Barcelona

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha lliurat avui les claus d’una promoció de 60 habitatges de protecció oficial situats al carrer Xafarines del barri de Trinitat Nova de Barcelona i construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASOL). Aquests habitatges i la promoció del carrer Aiguablava, actualment en construcció, constitueixen la 1a fase de remodelació d’aquest barri que suposa una inversió total de 19,9 MEUR (3.311 MPTA).

D’acord amb el conveni signat l’any 1999 per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns del barri, es preveu la substitució de prop de 900 habitatges de Trinitat Nova en els carrers Palamós, Tamariu, Aiguablava, Llosa i Sa Tuna i alhora, la reurbanització del sector. Aquests habitatges, amb el pas del temps, han evidenciat la seva obsolescència des del punt de vista constructiu. La remodelació s’executarà en tres fases i comportarà la construcció de 1.045 nous habitatges i una inversió global d’uns 60 MEUR (9.984 MPTA).

Descripció dels 60 habitatges (1a fase)

La promoció del carrer Xafarines té 60 habitatges, 6 locals comercials i 60 places d’aparcament. L’edifici és un doble bloc de planta baixa, més 5 plantes pis, format per dues làmines d’habitatges separades, mitjançant els nuclis d’accés i circulació, que creen un pati interior longitudinal. Hi ha 33 habitatges de 2 dormitoris, 22 habitatges de 3 dormitoris i 5 habitatges de 4 dormitoris. La superfície útil del habitatges oscil·la entre els 61 m2, el més petit, i els 88 m2, el més gran.

L’edifici té un aparcament de 60 places, vinculades als habitatges, que està situat a la planta soterrani. A més, el bloc disposa de 6 locals comercials a la planta baixa, dels quals cinc donen al carrer Xafarines i un fa cantonada amb el carrer la Fosca. L’obra ha tingut un pressupost de 4,2 MEUR (699 MPTA).

La 1a fase de remodelació del barri de Trinitat Nova es completa amb la promoció del carrer Aiguablava actualment en construcció. Aquesta promoció té un total de 189 habitatges, 17 locals comercials i 220 places d’aparcament. Els habitatges estan distribuïts en 5 edificis aïllats, situats en diferents terrasses, que enllacen el carrer Aiguablava amb l’estació de Trinitat Nova de la línia 3 del metro. Tres torres, de planta baixa més set plantes pis, es situen a les terrasses inferiors properes al carrer la Llosa. Un bloc lineal, de planta baixa més 5 plantes pis, es situa a la perllongació visual que genera el carrer Xafarines. La tercera torre, de planta baixa més set plantes pis, se situa a la cota més alta.

La promoció d’Aiguablava té un pressupost de 15,7 MEUR (2.612 MPTA) i està previst que finalitzi el mes de desembre de l’any 2004.

La 2a fase de remodelació del barri preveu la construcció de tres promocions amb un total de 335 habitatges. Actualment s’està redactant el projecte i es preveu que es puguin iniciar les obres durant el segon trimestre de l’any vinent.