El TSJC falla a favor de la Generalitat i ratifica la continuïtat de les obres de l'Eix Vic-Olot

query_builder   10 novembre 2003 19:13

event_note Nota de premsa

El TSJC falla a favor de la Generalitat i ratifica la continuïtat de les obres de l'Eix Vic-Olot

La sala Contenciós Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha resolt a favor del Departament de Política Territorial i Obres Públiques la interlocutòria en relació a la sol·licitud de suspensió de les obres de l’Eix Vic-Olot per Bracons, que va interposar l’associació Salvem les Valls. Aquesta decisió permet, en primera instància, la continuïtat de les obres i la seva execució en el termini previst pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

L’Eix Vic-Olot

L’Eix Vic-Olot no només obrirà un nou accés entre les comarques de la Garrotxa i Osona, tradicionalment mal comunicades, sinó que també permetrà una millora de la connectivitat de la Garrotxa, i, per tant, d’una zona estratègica del nord de Catalunya, amb les comarques de la Catalunya central i de Ponent.

L’Eix Vic-Olot respon al model de desenvolupament nodal del territori, basat en una descentralització respecte a la capital de Catalunya, que permeti la creació de noves zones de progrés i d’intercanvi. La millor comunicació entre Osona i La Garrotxa obrirà noves perspectives de desenvolupament social i econòmic de les dues comarques.