El Govern aprova la revisió anual de les tarifes i els peatges resultants de les autopistes i vies en règim de peatge de titularitat de la Generalitat de Catalunya, l'ajornament temporal de la seva aplicació i un nou règim de revisió de tarifes.

query_builder   2 abril 2002 10:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la revisió anual de les tarifes i els peatges resultants de les autopistes i vies en règim de peatge de titularitat de la Generalitat de Catalunya, l'ajornament temporal de la seva aplicació i un nou règim de revisió de tarifes.

El Govern de la Generalitat ha portat a terme i impulsat en els darrers anys un conjunt de mesures en desenvolupament d’una política d’homogeneïtzació i reducció dels peatges de les autopistes i vies en règim de peatge existents a Catalunya.En aquesta línia, el Govern ha propiciat una política de reduccions i descomptes en les autopistes i vies de la seva titularitat, que té en compte la sostenibilitat en la gestió de la mobilitat i que pretén afavorir els usuaris habituals i els municipis o comarques més directament afectades per aquestes infraestructures.El Grup de Treball per a la Reordenació de Peatges a Catalunya està estudiant la definició d’un nou model de gestió de vies i altres prestacions així com altres qüestions que poden incidir directament en el règim tarifari de les concessions, la qual cosa aconsella acordar l’ajornament temporal dels peatges resultants de la revisió sol·licitada per les empreses i societats concessionàries. El Decret preveu l’aplicació a la propera revisió anual d’un nou sistema que modifica l’actual vigent només a les autopistes autonòmiques. Aquest nou sistema suposa l’aplicació a totes les autopistes existents a Catalunya, de titularitat de l’Estat o de la Generalitat, d’un mateix sistema de revisió de tarifes. Amb aquesta mesura s’homogenitzen els sistemes de revisió que s’aplicaria en el mateix moment (1 de gener) i no com actualment en que l’Estat es l’1 de gener i en les autopistes autonòmiques el mes de març.Mitjançant aquest Decret s’aproven les noves tarifes revisades en base a l’increment de l’IPC (del 2,945%) però s’ajorna fins a les 00,00 hores del dia 1 de gener de 2003, o en el seu cas fins a la data de la propera revisió anual, l’aplicació als usuaris d’aquests nous peatges. És a dir, no és d’aplicació la revisió anual sol·licitada per les societats i empreses concessionàries que es preveu en l’actual regulació. La Generalitat de Catalunya compensarà a les empreses i societats concessionàries afectades per les diferències d’ingressos per peatge que els usuaris haurien d’abonar per a la utilització d’aquestes infraestructures.Les tarifes i peatges afectats per aquesta mesura corresponen als diferents trams i recorreguts d’autopistes i vies titularitat de la Generalitat de Catalunya en règim de peatge. Aquestes són:- C-16 Túnels de Vallvidrera (TABASA)- C-16 Autopista Sant Cugat ’ Terrassa - Manresa (AUTEMA)- C-16 Túnel del Cadí i els seus accessos (TÚNEL DEL CADÍ, SAC)- C-32 Autopista Pau Casals (AUCAT)- C-31/32 Autopista Montgat ’ Mataró - Palafolls (ACESA)- C-33 Autopista Barcelona - Montmeló (ACESA)