El Departament de Política Territorial emprèn mesures per la protecció del Delta de l'Ebre

query_builder   20 febrer 2004 12:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Política Territorial emprèn mesures per la protecció del Delta de l'Ebre

El Departament de PTOP ha retirat els recursos de cassació inclosos al Pla Director de l’Ebre i que feien referència al Salobrar del Nen Perdut a Deltebre i Erms de la Tancada a Amposta.

El 6 de novembre de 1995 el govern de la Generalitat va donar llum verda al Pla Director de Coordinació del Delta de l’Ebre que va ser aprovat definitivament el 5 de març de 1996.

Contra alguns aspectes d’aquest pla s’hi van presentar recursos contenciosos administratius que van donar peu a una sentència amb data de 31 de març del 2001, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Concretament el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va estimar el recurs en el sentit de declarar la nul·litat de les previsions del Pla Director en relació a:

1.      El Salobrar del Nen Perdut a Deltebre

2.      Promoció d’una zona hotelera als termes de La Tancada i Amposta

Contra aquesta sentència el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va interposar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

El nou Govern de la Generalitat d’acord amb la seva visió i prioritats de Política Territorial i de protecció del paisatge i el medi ambient ha presentat amb data de 18 de febrer de 2004 un escrit  de desestiment de la cassació per coherència amb els seus posicionaments.