El Departament de PTOP reconsidera l'ordenació urbanística del Polígon Industrial de Roses per tal de millorar la connectivitat ambiental entre el Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà.

query_builder   23 juliol 2004 20:35

event_note Nota de premsa

El Departament de PTOP reconsidera l'ordenació urbanística del Polígon Industrial de Roses per tal de millorar la connectivitat ambiental entre el Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà.

El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, ho ha anunciat a Figueres on ha explicat un avenç dels Plans Directors de l’Alt i el Baix Empordà a diferents entitats econòmiques, professionals i socials d’aquestes comarques, amb la voluntat d’escoltar les aportacions que vulguin fer a aquests plans.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de comú acord amb l’Ajuntament de Roses han acordat diferents modificacions al sector industrial d’aquesta població per tal de garantir la connectivitat ecològica entre el Massís de l’Albera i els Aiguamolls de l’Empordà.

En l’àmbit nord del Polígon s’aposta per mantenir l’estat actual sense procedir a l’obertura de la vialitat proposada en el pla parcial aprovat.

Pel que fa a l’àmbit sud es proposa desplaçar les zones verdes i equipaments i parcel.les destinades al 10% d’aprofitament mig, previstos pel pla actual, cap a ponent per tal de poder concentrar les parcel.les privades a Llevant. Alhora es proposa modificar el traçat viari aprovat, resituant la rotonda en el punt d’accés al polígon més pròxim a Roses i no executar la part de la vialitat  que en la nova ordenació només donaria servei als nous sòls públics ara reubicats.

Amb aquests modificacions s’aconsegueix disminuir el sòl urbanitzable a quasi la meitat de la seva superfície i reduir de 1.200 metres a 650 metres el front de carretera ocupat pel polígon.  D’aquesta manera es millora notablement la connectivitat entre el Massís del Cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà.

Amb aquesta solució no s’afecten drets privats ja que l’INCASÒL i l’Ajuntament renuncien al 10% d’aprofitament mig (un 5% cadascun).