Demà entrarà en servei l'enllaç nord de la variant de la C65 a Llagostera

query_builder   12 maig 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Demà entrarà en servei l'enllaç nord de la variant de la C65 a Llagostera

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posarà en servei l’enllaç nord de la variant de la C-65 a Llagostera demà dia 13 a partir de les 17:00 hores. L’objectiu d’aquesta actuació és aconseguir una major fluïdesa de circulació i evitar el pas de vehicles per l’interior de la població. Les obres han estat adjudicades per un import de 8,7 MEUROS i es van iniciar a l’abril de 2004. Es preveu que estiguin enllestides completament per finals d’aquest estiu.

Característiques de l’enllaç

L’enllaç nord, que es posa en servei és del tipus diamant, a diferent nivell. Aquest enllaç disposa a la banda dreta d’una rotonda que dona accés a Llagostera per la banda  nord. Les  carreteres C-253  (carretera de Vidreres) i la GI-674 (carretera de Caldes de Malavella) enllacen amb  la C-65 precisament al nord de la població. Així doncs, aquest enllaç regularà també el trànsit d’accés a la C-65 que prové d’aquestes dues vies.

Aquest abril es va posar en servei el tronc principal de la variant amb una intersecció provisional d’accés únic a Llagostera des de la C-65, que ara deixarà de funcionar al posar-se en servei l’enllaç nord.

L’execució de les obres continuarà amb l’enllaç sud que s’ubicarà a l’alçada de l’actual C-65. És del tipus rotonda a diferent nivell, de manera que quedarà garantida una perfecta connexió entre la C-65, el ramal d’accés a la variant, i el trànsit en direcció Sant Feliu de Guíxols i Romanyà des de la GIV-6612. Aquest enllaç també servirà per connectar els nous assentaments industrials.

La variant de Llagostera

La carretera C-65 que passa pel nucli de Llagostera presenta actualment un trànsit molt elevat que provoca situacions de congestió accentuades pels passos de vianants.

Per aquest motiu, PTOP ha impulsat l’actuació de construcció de la variant de la C-65 a Llagostera, integrada dins d’un esquema viari anomenat Anella de les Gavarres (Girona-Palamós-Llagostera-Girona). Amb aquesta nova variant s’evita el pas del trànsit propi d’una via de la xarxa bàsica, com és la C-65, per dins el nucli urbà de Llagostera.