Demà entra en servei l'enllaç sud de la variant de Llagostera

query_builder   29 juliol 2004 17:39

event_note Nota de premsa

Demà entra en servei l'enllaç sud de la variant de Llagostera

Demà, divendres 30 de juliol, a la tarda, entrarà en servei l’enllaç sud d’accés a Llagostera. D’aquesta manera, els accessos definitius de la variant ja estaran a punt per donar servei a l’augment de circulació que es produeix durant les vacances d’estiu. La variant de Llagostera està en execució des del mes d’abril de l’any 2003 i està previst que s’acabi el proper mes d’octubre. El pressupost de les obres és de 8,74 MEUR.

El passat mes d’abril, per Setmana Santa, va entrar en funcionament el tronc de la variant, amb un accés provisional a la població de Llagostera des del tronc. Així, faltaven per executar els enllaços definitius de la variant.

L’enllaç nord, d’accés al nord de Llagostera venint des de Girona i Cassà de la Selva, va entrar en servei el passat mes de maig.

Aquest divendres 30 de juliol entra en servei l’enllaç sud d’accés a Llagostera pel seu costat est, venint des de la costa, que és una rotonda a diferent nivell. Així doncs, a partir d’ara, ja estaran en funcionament els accessos definitius a Llagostera, apunt per donar servei a l’augment de trànsit  que s’espera en aquesta via durant les vacances d’estiu.

Durant el mes d’agost es continuarà treballant fora de la traça de la carretera.

Últims treballs

L’última connexió de la variant està situada a l’est de la urbanització “els Escuts”, prop del final de l’àmbit d’actuació de les obres de la variant de Llagostera. Aquesta connexió estarà formada per un pas inferior i permetrà connectar la carretera de Calonge amb uns sectors situats a l’altra banda de la carretera. Actualment s’està treballant en el desviament dels serveis afectats per aquest pas inferior i l’execució del propi pas inferior es farà durant el mes de setembre.

Finalment,  durant el mes d’octubre es faran les obres d’acabament i col·locació de la capa de rodament del darrer tram de la variant situat entre l’enllaç sud de Llagostera i el pas inferior dels Escuts. 

El projecte de mesures correctores d’impacte ambiental que té una previsió de cost de 0,5 MEUR, Finalment, està en fase d’acabament i està previst que les obres corresponents es facin durant el primer trimestre de l’any vinent.