Apartir d'avui els ajuntaments poden presentar les seves sol·licituds per optar als ajuts per a la rehabilitació de barris

query_builder   15 setembre 2004 18:53

event_note Nota de premsa

Apartir d'avui els ajuntaments poden presentar les seves sol·licituds per optar als ajuts per a la rehabilitació de barris

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l’obertura de la convocatòria per a l’atorgament dels ajuts que estableix la Llei de Millora de Barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. En concret, aquest any s’atorgaran ajuts que permetran una inversió de 150 MEUR, dos terços seran a càrrec de la Generalitat i la resta a càrrec dels ajuntaments amb projectes adjudicats. Es preveu adjudicar els projectes de la present convocatòria abans de finals d’any

La Llei de Barris va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 26 de maig amb l’objectiu  de promoure la rehabilitació integral de barris per evitar la seva degradació i per millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees.

Aquesta llei preveu la creació d’un fons de foment del programa de Barris, Àrees Urbanes i Viles que requereixen atenció especial, que servirà per finançar projectes d’intervenció integral que tinguin per objectiu la millora urbanística, social i econòmica de barris que requereixen una atenció especial.

Tal com estableix el DOGC en el seu número 4219, a partir d’avui mateix s’obre la convocatòria per a l’any 2004 per sol·licitar els ajuts previstos en la Llei de Millora de Barris, que crea el Fons de Foment del programa de barris i àrees urbanes d’atenció especial.

El ajuts que es donin per aquesta convocatòria suposaran una inversió  de 150 MEUR en els propers 4 anys. 99 MEUR seran a càrrec de la Generalitat i la resta seran invertits pels ajuntaments en els projectes escollits. Mitjançant aquesta llei es preveu d’iniciar en els propers anys projectes que representaran la inversió de 600 MEUR a la rehabilitació de barris i àrees urbanes

Els ajuntaments hauran de presentar una única sol·licitud per al conjunt d’actuacions que conformen el projecte d’invervenció integral en cada barri i ho hauran de fer dins del termini de presentació de sol·licituds que correspon a 30 dies hàbils comptats a partir de demà.

Els criteris d’avaluació per a determinar els barris beneficiaris tindran en compte la regressió urbanística i els dèficits d’equipaments i serveis de la zona, problemes demogràfics com l’alt percentatge d’immigració o el creixement i el tipus de la població, problemes socials com l’atur o el nombre de persones amb pensions assistencials, o dèficits socials i urbans com la falta de transport públic o el percentatge de població en risc d’exclusió.

Els ajuntaments podran cursar les seves sol·licituds per mitjans telemàtics a través de l’extranet de les Administracions catalanes http://www.eacat.net, o directament al Departament de Política Territorial i Obres Públiques i hauran d’adjuntar-hi tota la documentació.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, es reunirà la Comissió de Gestió del Fons de Foment del Programa de Barris i Àrees urbanes d’atenció especial que presentarà al conseller de Política Territorial i Obres Públiques la proposta dels projectes que poden ser finançats i la quantia que en cada cas es proposa, per tal que aquest adopti la resolució definitiva, que es preveu que sigui abans de finals d’any.