Nevades d'intensitat feble i localment moderada a punts de la Catalunya Central i del Prelitoral

query_builder   13 febrer 2003 14:07

event_note Nota de premsa

Nevades d'intensitat feble i localment moderada a punts de la Catalunya Central i del Prelitoral

Al llarg d’avui dijous, dia 13 de febrer, les precipitacions podran caure a qualsevol lloc, però seran més probables al litoral, al Prelitoral i a la Catalunya Central. La cota de neu rondarà els 500 metres. El divendres, dia 14, la situació continuarà semblant, però amb una cota de neu que baixarà lleugerament, i es situarà al voltant dels 400 metres.

Avui dijous, fins a les 14:00 hores ha nevat amb intensitat feble i localment moderada a punts de la Catalunya Central i del Prelitoral. La neu ha quallat a llocs com Prades, Calaf o la Panadella, i s’han vist caure flocs a d’altres punts del país situats per sobre dels 500 metres. Al llarg de la tarda de dijous dia 13 les precipitacions podran caure a qualsevol punt, però les més destacades es centraran a la Catalunya Central i al litoral i Prelitoral. Seran en forma de neu per sobre dels 500 metres, tot i que la cota pot ser localment més baixa a l’extrem nord-est i més alta a les comarques del sud. A més, per sobre dels 700 metres es podran acumular més de 5 cm de neu.

De cara a divendres la situació meteorològica no experimentarà grans canvis, si bé les precipitacions més importants s’aniran desplaçant lentament cap al sud. La cota de neu es situarà als 400 metres en general, però localment serà més baixa al quadrant nord-est.

Al llarg de dissabte les precipitacions s’aniran restringint a les comarques del sud de Catalunya. La cota de neu es mantindrà cap els 400 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté l’avís de Situació Meteorològica de Risc per neu pels dies 13 i 14 de febrer, i continuarà emetent Notes Informatives diàries per tal de seguir l’evolució d’aquestes prediccions.