Visita del conseller Espadaler a l'espai informatiu mediambiental situat a l'Aeroport de Barcelona

L'Aeroport de Barcelona és el primer de tot l'estat espanyol que realitza un sistema integral de recollida

query_builder   17 juliol 2003 18:19

event_note Nota de premsa

Visita del conseller Espadaler a l'espai informatiu mediambiental situat a l'Aeroport de Barcelona

L'Aeroport de Barcelona és el primer de tot l'estat espanyol que realitza un sistema integral de recollida

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha visitat aquesta tarda un espai informatiu mediamabiental que hi ha situat a l’Aeroport de Barcelona. Aquest estand s’ha instal·lat aquesta mateixa setmana i es podrà consultar durant aquests mesos d’estiu.

L’exposició és una  iniciativa conjunta de la Junta de Residus i Aena  per donar a conèixer la gestió de residus a Catalunya i la política mediambiental de l’Aeroport de Barcelona.

Un dels objectius específics definits en el Programa de Gestió de Residus de Catalunya 2001-2006 és el de fomentar la recollida selectiva a través de l’eix de divulgació i comunicació. En aquest sentit, l’estand que disposa la Junta de Residus del Departament de Medi Ambient representa una eina de divulgació adaptable a qualsevol espai i on a traves dels seus plafons i pantalles s’hi poden mostrar diferents continguts.

El mòdul ocupa un espai de 60m2 i disposa de dos monitors i una pantalla.  En el primer monitor s’hi projecta  la informació elaborada pel mateix Departament "Descobreix Catalunya i el Medi Ambient",  en el segon monitor es fa una presentació sobre la implicació d’Aena i el medi ambient i de quina manera des de la gestió de l’aeroport es sosté un desenvolupament respectuós i sostenible. A la pantalla s’hi exposa informació sobre la Fundació Trinijove que disposa d’un conveni de col·laboració amb l’Aeroport de Barcelona per realitzar la recollida del paper, els envasos i el vidre.

Aquest espai informatiu compleix una doble finalitat. Per una banda es dona a conèixer el projecte de recollida selectiva impulsat per Aena que és pioner en els aeroports de l’Estat Espanyol i que ha rebut el suport de la Junta de Residus. Per l’altra, representa un exemple de com el Departament vol anar transmetent la divulgació i sensibilització entorn els residus aprofitant aquells espais de gran afluència de públic. En aquest sentit, i per la ubicació actual d’aquest estand, les persones que arriben d’altres països també podran conèixer la sensibilització i compromís que Catalunya ha adoptat per aconseguir un desenvolupament sostenible.