Recollides 150 tones de fuel i aigua de l'abocament del Fluvià

query_builder   14 juny 2004 12:33

event_note Nota de premsa

Recollides 150 tones de fuel i aigua de l'abocament del Fluvià

Durant el cap de setmana i aquest matí, els efectius que el Departament de Medi Ambient i Habitatge, han continuat amb les tasques d’extracció de fuel de les diverses barreres de contenció i absorció instal•lades. Els membres del Cos d’Agents Rurals i Inspectors de l’Agència Catalana de l’Aigua han retirat del riu Fluvià 20 tones més de mescla de fuel i aigua. Així, el còmput final de tones recollides és de 150.

El temporal del cap de setmana, però, va posar en alerta al personal desplaçat, pel risc de trencament de les barreres i sobreeiximent del canal tancat. Com a prevenció, es va treballar en la subjecció i reforç de les barreres, l’adequació dels camins i l’augment de la cota de les terres que retenen fuel dins del canal on es va produir l’abocament. Així, totes les mesures preventives van resultar reeixides, i es va poder continuar amb els treballs de descontaminació.

Avui i durant tot el dia de demà continuaran els treballs d’extracció del fuel mitjançant els camions cisternes.

L’afectació a la fauna i flora no és significativa, tot i que els tècnics de Medi Natural, a banda del seguiment diari que realitzen sobre el terreny, ja tenen preparat un pla d’actuació i control de l’estat demogràfic i de la reproducció de la llúdriga, la ictiofauna, l’ornitofauna i els invertebrats, tots ells excel•lents bioindicadors.