El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, presidirà el proper dimarts, 23 de setembre, la presentació del nou Manual d’ecogestió dedicat a la prevenció de la contaminació a la indústria càrnia. La presentació l’organitza el Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient (CEMA), del Departament de Medi Ambient, en col·laboració amb la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC).El manual que es presenta és el penúltim de la sèrie de deu sectors que, al llarg dels darrers 14 mesos han estat analitzats pel Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient per tal d’oferir recomanacions pràctiques a les empreses que millorin la seva gestió mediambiental en un marc d’eficiència empresarial. Partint de la descripció de les diferents activitats de la indústria càrnia, des dels escorxadors fins a l’elaboració de productes cuits i curats, el manual fa propostes d’actuacions de reducció i reciclatge en origen, producte de les experiències del propi sector, de recomanacions d’experts, així com dels coneixements de les diferents unitats del Departament de Medi Ambient. Els sectors que han estat ja publicats són, juntament amb el carni: tractament de superfícies, oli d’oliva, vi i cava, construcció, tèxtil, lacti, arts gràfiques i adobament de la pell. El proper 25 de setembre es presentarà la guia de la prevenció de la contaminació en el sector de la logística, amb el que es tanca aquesta primera sèrie.