Medi Ambient tramita més de 3.000 expedients ambientals en un any i mig

query_builder   4 febrer 2003 17:27

event_note Nota de premsa

Medi Ambient tramita més de 3.000 expedients ambientals en un any i mig

El Departament de Medi Ambient ha tramitat 3.350 expedients ambientals entre l’1 de gener de 2001 i el 30 de juny del 2002, segons ha informat per escrit al Parlament el Conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler.

Per matèries, la classificació és la següent:

 En matèria d’aigües s’han iniciat 3.120 expedients per abocaments il·legals o per incompliment de límits, extraccions sense autorització o fora dels límits de la concessió, actuacions en domini públic hidràulic sense autorització o superant els límits de l’autorització.

 En matèria de residus s’han incoat 208 expedients sancionadors i un expedient que inclou 621 empreses per manca de presentació de la declaració de residus. Els expedients s’han obert per abocaments de residus, incompliment d’obligacions documentals, gestió de residus sense autorització o incompliment de les condicions imposades.

 En matèria de control de l’aire s’han incoat 22 expedients per no passar el control reglamentari de control de les emissions industrials.

Els expedients susceptibles de ser tipificats com a il·lícits penals s’han tramès a la Fiscalia i a la jurisdicció corresponent.