Medi Ambient subvenciona la reducció de residus municipals a Manlleu

-L'ajuntament osonenc rebrà 33.055 € per a l'execució del projecte

query_builder   4 juliol 2003 12:49

event_note Nota de premsa

Medi Ambient subvenciona la reducció de residus municipals a Manlleu

-L'ajuntament osonenc rebrà 33.055 € per a l'execució del projecte

El Departament de Medi Ambient, mitjançant la Junta de Residus, ha atorgat una subvenció directa a l’Ajuntament de Manlleu per a dur a terme l’execució del projecte "Manlleu redueix els seus residus. Prova pilot" . L’import de la subvenció és de 33.055.67 euros.

L’objectiu del projecte subvencionat és la realització d’una prova pilot per a la promoció i aplicació d’hàbits, pràctiques  i accions adreçades a reduir la producció de residus municipals en l’àmbit de la gestió municipal, del comerç i de la ciutadania, mitjançant la complicitat i col·laboració  dels diferents agents econòmics i socials del municipi.

"Manlleu  redueix els seus residus. Prova pilot"  proposa diferents accions de prevenció de residus segons els àmbits d’actuació:

 Gestió municipal: Ajuntament i dependències, festes i fires. Accions de prevenció com la col·locació de màquines vending amb envàs retornable; l’ús de productes envasats a l’engròs, i l’ús de vaixella reutilitzable en actes públics.

 Comerç: mercats ambulants, petit comerç, mercat municipal i grans superfícies. Accions de prevenció com la realització del seminari de formació "Embolicar sense  residus" adreçat a dependents; la identificació dels establiments col·laboradors i la realització d’un estudi  sobre l’ús de bosses per part de l’activitat comercial.

 Ciutadania: població, entitats i associacions, i escoles. Accions de prevenció com la difusió d’una guia de bones pràctiques per a reduir els residus que es generen  a casa.

El projecte preveu la difusió de les actuacions mitjançant el web municipal, rètols informatius, cartes i butlletins, plafons, pòsters, articles, anuncis i rodes de premsa així com falques radiofòniques.