Medi Ambient informa que el vessament de gasoil no afecta el riu Francolí

query_builder   28 abril 2004 15:28

event_note Nota de premsa

Medi Ambient informa que el vessament de gasoil no afecta el riu Francolí

Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua s’han desplaçat avui al lloc dels fets per assegurar que no hagi afectat la qualitat de l’aigua

La Unitat de Guàrdies i Emergències de l’Agència Catalana de l’Aigua arrel d’un avís del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) es va desplaçar ahir al terme municipal de La Pobla de Mafumet (Tarragonés) on es va  produir un trencament d’una canonada soterrada de Repsol que contenia  gas-oil pesant.

Els inspectors van informar  ahir a la tarda que el vessament ja estava pràcticament recollit i que no s’apreciava una alteració de la qualitat de l’aigua que circulava per el riu Francolí.

El trancament de la canonada es va poduir a les 10.30 hores al marge dret del riu Francolí. El vessament era de gas-oil pessant i va afectar una superfícies de 300 m2 de graves properes al riu. Personal de Repsol  va iniciar les tasques de recollida del gas-oil i de les graves afectades.

Tot i que el vessament no ha afectat  el Francolí, inspectors de l’ACA han tornat avui al lloc dels fets per fer una valoració de la situació i veure’n l’evolució. S’ha pogut constatar  que  ja han finalitzat les actuacions de retirada de sòls contaminats pel vessament de gas-oil pesant. Així mateix , efectius de Repsol estan treballant  en la reparació de la canonada, treballs que s’allargaran previsiblement durant tot el dia demà. En aquest sentit, quan la canonada torni a entrar en funcionament, des del Departament d’Inspecció de l’ACA, es procedirà a verificar que ja no es produeixen fuites i, per tant, ja no es produeix afecció a medi.